Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Testrom uten isolasjon

– Min kritikk gikk på at de to testrommene (merket 1 og 2) var uisolerte og at det var åpne dører inn og ut. Jeg synes det er leit at innlegget ble oppfattet som kritikk av de ansatte, skriver innsenderen om Bærum kommunes testsenter på Fornebu.

– Min kritikk gikk på at de to testrommene (merket 1 og 2) var uisolerte og at det var åpne dører inn og ut. Jeg synes det er leit at innlegget ble oppfattet som kritikk av de ansatte, skriver innsenderen om Bærum kommunes testsenter på Fornebu.

FOTO: PRIVAT

Jeg hadde et innlegg om testsenteret på Fornebu i Budstikka 27. november med overskrift «Standard som en flyktningleir». 

Nå har jeg erfart at en spissformulert overskrift kan medføre at innholdet leses på en helt annen måte enn det som var tilsiktet.

Det gjorde det ikke bedre at Budstikka la ved foto av vaksinesenteret og ikke testsenteret som jeg hovedsakelig kritiserte.

I forlengelsen av overskriften skrev jeg: «Ikke på grunn av de ansatte, som jeg opplevde som en motivert gjeng, men lokalene som disse må jobbe i og som publikum tilbys».

Min kritikk gikk på at de to testrommene (merket 1 og 2) var uisolerte og at det var åpne dører inn og ut.

Jeg skrev: «Som strakstiltak må bygningene isoleres, og det må bygges sluser på vei inn til test slik at forsvarlig temperatur i selve lokalet kan oppnås».

Jeg skrev videre: «Loven om arbeidsmiljø er fullstendig tilsidesatt. Den løsningen som nå foreligger, er overhodet ikke akseptabel.»

Så har tre ansatte 6. desember gitt tilsvar med overskrift «Flyktningleir, Molland?» De oppfatter åpenbart mitt innlegg som et angrep på de ansatte ved testsenteret, og jeg beskyldes for faktafeil.

Ragnar Molland er en av Senterpartiets to representanter i Bærum kommunestyre.

Ragnar Molland er en av Senterpartiets to representanter i Bærum kommunestyre.

Foto: KARL BRAANAAS

Min hensikt var kun at de som driver testing, skal ha lokaler som tilfredsstiller arbeidsmiljøkrav (jeg kunne også ha lagt til krav i teknisk forskrift).

Uisolerte vegger stråler kulde. Da er det ikke nok å blåse inn varm luft. Sluse inn til testrommet kan ha varmluftsgardin slik at innetemperaturen holdes oppe også i vinterkulde. Testerne skal slippe å ha på uteklær når de jobber inne. Teststasjonen har stått slik siden 2020.

Jeg kommenterte køen foran vaksinestasjonen for de som ikke er så heldige som å komme i egen bil.

I «motinnlegget» står det: «innlegget viser bilde av både rullestol- og rullatorbruker og ønsker tydeligvis å skape inntrykk av lang ventetid utendørs».

Nå var det Budstikka som valgte bildet. Jeg hadde foretrukket bilde av teststasjonen som viser de bygningsmessige forholdene der.

I «motinnlegget» nevnes ikke min kritikk av dårlig tilgjengelighet på vaksinetelefonen. Jeg går ut fra at det er enighet om at det kan gjøres bedre.

Jeg synes det er leit at innlegget ble oppfattet som kritikk av de ansatte. Jeg har derfor valgt en mindre kontroversiell overskrift denne gangen.

Jeg har takket ja til invitasjon fra Testsenteret om «fredagsvaffel og kaffe» en dag det måtte passe.

Jeg har også meldt tilbake at det er vi politikere som har det overordnede ansvaret for at kommunens ansatte har gode arbeidsforhold og at det er tilfredsstillende forhold for innbyggere som skal testes og vaksineres.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.