Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Testkollaps

– Mange prøver å få time på testsenteret på Fornebu. Men det er ikke mulig. Det er ikke mulig å booke digitalt, det er ingen timer tilgjengelig, skriver innsenderen.

– Mange prøver å få time på testsenteret på Fornebu. Men det er ikke mulig. Det er ikke mulig å booke digitalt, det er ingen timer tilgjengelig, skriver innsenderen.

Foto: EVA GROVEN

Ikke mulig å booke digitalt eller å komme igjennom på telefon? Hvorfor har testsystemet i Bærum kommune kollapset?

Ha lav terskel for å teste deg! Leser og hører vi. Og vi lytter. Apotekene er tomme for selvtester.

Men vi leser også om at selvtestene ikke nødvendigvis viser riktig resultat, spesielt ikke på omikron-varianten.

Mange prøver derfor å få time på testsenteret på Fornebu. Men det er ikke mulig.

Det er ikke mulig å booke digitalt, det er ingen timer tilgjengelig. Jeg har sent to e-poster i dag, men ikke fått svar. Jeg har ringt fem ganger.

De to første gangene fikk jeg beskjed om at de ville legge på fordi det var over 20 i køen. Tredje gang var jeg nummer 20. Når jeg nå sitter og skriver, har det gått over 35 minutter. Jeg er fortsatt nr. 14 i køen, og …..da ble vi brutt.

Når jeg ringer på nytt, blir jeg nok en gang koblet ned, én gang, to ganger …. Er det mulig???

Når jeg en gang kommer igjennom i dag, hvis jeg kommer igjennom, er det ikke lenger mulig å bli testet i dag. I Bærum tester man kun mellom kl. 09.00 og kl. 15.00

Så det tidligste jeg kan håpe på er en gang i morgen, og etter det vil det ta én til to dager å få svar på prøven.

Som mange andre er jeg i jobb. Dette betyr uforutsigbarhet i planlegging av arbeidsdagene, og kanskje helt unødvendig fravær. En unødvendig samfunnskostnad.

Jeg holder meg selvfølgelig unna andre i så stor grad som mulig, men det er fristende å stole på den negative hurtigtesten. Testkollapsen i Bærum bidrar ikke til å stoppe utbruddet vi nå har.

Vi har nå levd med korona i flere år. I løpet av denne tiden burde det vært mulig å bygge opp et godt, velfungerende og velsmurt system med digital booking og minimal ventetid for å booke time.

I en tid da samfunnet stenges ned på grunn av stort smitteutbrudd, burde kommunen testet fra morgen til sent på kveld. Det burde vært etablert drop-in-stasjoner som i Oslo så de av oss som hadde anledning, kunne møtt opp der.

Hvorfor har testsystemet i Bærum kollapset?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.