Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Testing som alternativ til karantene

– Heldigvis ser vi nå en nedgang i smittetallene, skriver Bærums kommuneoverlege Bjørg Dysthe.

– Heldigvis ser vi nå en nedgang i smittetallene, skriver Bærums kommuneoverlege Bjørg Dysthe.

Foto: KARL BRAANAAS

I Budstikka 15. september skriver Ina at hun er bekymret for det høye smittetrykket blant barn og unge i Bærum. 

Det forstår jeg. Det er heller ikke noe gøy å tenke på at man kan ha smittet klassekamerater.

Vi er nå i en ny fase av pandemien hvor 90,2 prosent av befolkningen over 18 år i Norge er vaksinert med første dose. 81,7 prosent er fullvaksinert. 

Bærum er også godt i gang med å vaksinere barn og unge mellom 12 og 17 år. Høy vaksinedekning gjør at vi «tåler mer smitte», selv om samfunnet åpner mer opp.

Å sette barn og unge i karantene er et alvorlig tiltak. Særlig når vi ser at barn og unge som smittes, oftest får milde eller ingen symptomer. 

Det er viktig at tiltakene justeres slik at de står i forhold til risikoen for alvorlig sykdom. Uten en endring i karantenereglene for barn og unge ville mange hundre havnet i smittekarantene ofte. De ville mistet viktige skoledager og fritidsaktiviteter selv om de ikke ble syke. 

For unngå dette tester vi heller mye mer enn tidligere. Heldigvis ser vi nå en nedgang i smittetallene, i takt med at flere og flere blir vaksinert. Dette viser at vaksinen hjelper, og at den er vår vei ut av denne pandemien.

Jeg er glad for at du Ina er opptatt av smittevern og at du ønsker å bidra til å stoppe smittespredningen i kommunen vår. 

Det aller viktigste er fortsatt å huske de grunnleggende smitterådene: Vi må holde avstand, holde oss hjemme når vi er syke og teste oss ved symptomer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.