Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tennishall og natur

PÅ FOSSUM: – Barketomta er «strandsonen» til Lysakerelva rett sør for bebyggelsen på Fossum, skriver innsenderne.

Skal uerstattelig natur ofres for tennishall?

Dette er kjernen i saken om fire baners tennishall skal bygges på Barketomta.

Les reaksjoner fra naboer og organisasjoner: Må løkka vår vike for vintertennis?

Barketomta er «strandsonen» til Lysakerelva rett sør for bebyggelsen på Fossum. Natur- og dermed friluftsverdien til Lysakerelva er høyt verdsatt.

Vassdraget er et «firestjerners» vassdrag med flotte turstier på både Oslo- og Bærums-siden.

En firebaners tennishall er en 11 meter høy bygning som med tilhørende parkeringsplasser vil ta 40 prosent av Barketomta.

Barketomta er «løkka» til Fossum, med uorganisert fotball om sommeren og skøyter om vinteren.

Å bygge en tennishall her vil bygge ned uerstattelige naturverdier for en tennishall som kan plasseres mange andre steder hvor tilsvarende naturverdier ikke går tapt.

Et anlegg i Grini næringspark har vært diskutert. En hall på tomten til det nå nedlagte sagbruket på Fossum er et alternativ. En tennishall på Nadderud hvor Eiksmarka tennisklubb har fire utebaner enda ett.

Opprinnelig ønsket Eiksmarka tennisklubb en hall på Nadderud, men på grunn av naboprotester ble det umulig. Det samme skjedde da tennisklubben ønsket en hall på Eiksmarka.

Siden tennisklubben ikke eier tomten, men bare har bruksrett til arealet der klubbens baner på Eiksmarka ligger, måtte forslaget om tennishall godkjennes av generalforsamlingen i Eiksmarka tomtesameie.

Forslaget om tennishall ble i 2012 nedstemt på sameiets generalforsamling med overveldende flertall.

Det var da Barketomta ble foreslått fra kommunens side. For i motsetning til areal i Grini næringspark eller på tomten til det nedlagte sagbruket, så har ikke Barketomta noen prislapp fordi det er kommunen som eier arealet.

Dermed så fremstår det som gratis. Men det er helt klart at Barketomta i likhet med marka, kystsonen, Hardangervidda og Jotunheimen har verdi som natur- og kulturlandskap.

Ikke bare stor verdi, men uerstattelig verdi.

Det er mange mulige tomter for en tennishall, men bare en Barketomt, bare et Lysaker-vassdrag. Det må være mulig å finne en alternativ plassering av en tennishall.

Den tiden da man bygde ned grønne lunger fordi kommunal eiendom ikke har noen direkte markedspris bør for lengst være forbi.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Saken skal nå opp til 2.-gangs behandling i planutvalget. Vi oppfordrer planutvalget til å avvise forslaget om tennishall på Barketomta for som Budstikka oppsummerte omtalen 27. mars: «Det har kommet mange merknader til planen etter at den ble lagt ut til høring i 2016, og samtlige, bortsett fra idretten selv, er sterkt kritiske.».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.