Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tennis blir uforholdsmessig regulert og stengt ned

– Det er på tide at de ansvarlige myndigheter klarer å nyansere sine koronabestemmelser slik at tennis kan åpnes, skriver innsenderen.

– Det er på tide at de ansvarlige myndigheter klarer å nyansere sine koronabestemmelser slik at tennis kan åpnes, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Endelig er det noen som snakker åpent om det som har forundret tennisspillere i flere måneder.

Takk til Egil Andre Berglund i Stabekk tennisklubb for hans innlegg (Budstikka 10. desember). Han har et avsnitt om de eldste: «For de eldste av våre medlemmer oppleves dette som ukens høydepunkter, og det er neppe en kontroversiell påstand at denne aktiviteten er sterkt delaktig i å holde denne særlig sårbare gruppen frisk og borte fra aldershjem og sykeseng.»

Det er viktig at det kommer frem noe mer om denne aldersgruppen:

1. Blant de gamle er de fleste pensjonister og har derfor ikke et sosialt nettverk på jobb eller skole. De skal heller ikke ha kontakt med familie som er i jobb eller på skole. En stor andel er også enke/enkemann og lever alene. Blant de gamle blir det derfor raskere enn i andre grupper mange ensomme.

2. De gamle kan ikke så enkelt som de litt yngre erstatte tennis med andre aktiviteter. En spasertur på glatt føre gir ikke samme mosjon som to timer på en tennisbane.

3. Når den fysiske aktiviteten reduseres eller helt avsluttes, vil en gammel kropp forfalle mye fortere enn en yngre kropp. Det vil også ta lengre tid å komme tilbake til god form.

4. De gamle er ofte ikke de som snakker høyest om ovennevnte problemer, og de vil derfor i mindre grad bli registrert.

5. De gamle er ofte de mest samvittighetsfulle når det gjelder å overholde restriksjonene, de følger med på hvilke regler som gjelder og holder seg til dem. Dette gjelder også inn og ut av hallen og på tennisbanen.

Det er på tide at de ansvarlige myndigheter klarer å nyansere sine koronabestemmelser slik at tennis kan åpnes.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.