Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tenk nøye gjennom avtalen om Føyka

– Velet vil oppfordre våre lokalpolitikere til å tenke nøye igjennom om man i disse tider vil bidra til ytterligere sentralisering, skriver styreleder Nils Hovde Flaaten i Asker Stasjon & Omegn vel.

Foto: KARL BRAANAAS

Asker Stasjon & Omegn vel er fremdeles av den oppfatning at det er et betydelig behov for sentrumsnære fritids- og rekreasjonsområder sentralt i Asker, og at nettopp dette er med på å gi Asker et særpreg. 

Husk at Sandvika har sin flotte elvepromenade og Kadettangen og Kalvøya!

Asker kommune og de folkevalgte har også over tid sett betydningen av å ha tilstrekkelige grønt- og rekreasjonsområder i sentrum, både for at barn og ungdom skal kunne ha idrettsaktiviteter i nærmiljøet og til glede for Asker sentrums stadig eldre befolkning. En folkehelsepark for innbyggerne.

Velet vil gjerne påpeke at dette behovet ikke blir mindre med de om lag 3.000 nye boliger som er vedtatt bygget i og nær sentrum. Dette omfatter blant annet Høn-Landås, Elvely, Wesselkvartalet og Sentrumsgården, for å nevne noen få eksempler. 

Flere av velets medlemmer har dessuten tatt kontakt og uttrykt bekymring for å miste grønne nabosoner.

På denne bakgrunn er velet noe overrasket over nyheten om at Asker Fotball og kommunen i det stille tilsynelatende har fremforhandlet en intensjonsavtale som innebærer at en vesentlig del av Askerparken tenkes omregulert fra park- og idrettsformål til boligformål med opptil 250 leiligheter. 

I parentes bemerket må det også være lov å minne om at Asker Fotball Herrer representerer kun 7 av 80 lag som hører til Asker Skiklubb og kun cirka 200 fotballspillere, mens Asker Skiklubb har ansvaret for cirka 1.250 spillere på aldersbestemte lag.

Med forbehold om at vanligvis velinformerte Budstikkas reportasje er korrekt – innebærer intensjonsavtalen tilsynelatende en snuoperasjon i forhold til hva som ble uttalt etter skiklubbens «nei» til flytting i fjor høst. 

Om ordføreren er korrekt sitert, går hun øyensynlig for intensjonsavtalen uten at dette er formelt behandlet i hennes eget lokalparti Høyre og før behandling av rådmannens forslag i formannskapet.

Velet vil på denne bakgrunn vil oppfordre våre lokalpolitikere til å tenke nøye igjennom om man i disse tider vil bidra til ytterligere sentralisering. Det sentrale Asker er allerede belastet med mange pågående utbygginger, og trafikalt er veinettet tidvis på bristepunktet.

Kanskje er det derfor av flere grunner riktig med en tenkepause nå fremfor en omkamp – ikke minst for å se om koronapandemien også på varig basis vil endre våre reisevaner – og dermed trolig etter hvert også bosettingsmønsteret nær knutepunkt?

I tillegg var vel intensjonen ved kommunesammenslutning at Røyken og Hurum skulle få sin andel av eventuell befolkningsvekst i det nye Asker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.