Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tendensiøst, ja uærlig om folkemeningen

– Gikk ikke de tre fylkestingene mot å opprette Viken? Når ble Viken plutselig en god idé? skriver innsenderen.

– Gikk ikke de tre fylkestingene mot å opprette Viken? Når ble Viken plutselig en god idé? skriver innsenderen.

Under overskriften «Det er en ærlig sak å la Viken leve, også for Senterpartiet» presenterer Jørgen M.B. Grønneberg (Budstikka 6. januar) en svært tendensiøs samling med fakta. 

Når han skal telle opp partiene som er for oppløsning av Viken, så er SV og Rødt ikke nevnt med et ord. Begge har vært – og er 100 prosent for oppløsning. 

Han nevner heller ikke at Frp har gått inn for oppløsning av Viken. Går det da an å si at «77 % har helt andre preferanser»? 

Grønneberg regner med at Ap går for oppløsning, men var ikke klarsynt nok til å skjønne at der i gården er man hovedsakelig mot oppløsning av Viken. 

At Viken Ap skulle drøfte oppløsning eller ikke, var et klart tegn. 6. januar kom nyheten om at styret i Akershus Ap enstemmig går mot oppløsning. Så hvilken prosent er det nå som er for eller mot oppløsning av Viken? 

Problemet med Grønnebergs beregninger av preferansene er ikke bare at han overser SV, Rødt og Frp, men at han mangler det sentrale begrepet når det gjelder opprettelse og oppløsning av Viken: folkebedrag. 

– Det er ikke kostnadsberegninger som er svaret på «problemet» Viken. Det er en folkeavstemning, skriver Anders Ekeland (SV).

– Det er ikke kostnadsberegninger som er svaret på «problemet» Viken. Det er en folkeavstemning, skriver Anders Ekeland (SV).

FOTO: PRIVAT

Gikk ikke de tre fylkestingene mot å opprette Viken? Når ble Viken plutselig en god idé? Skjønte ikke Ap og MDG at det ville bli kostbart på kort sikt å oppløse Viken da de gikk inn for dette i plattformen til fylkesrådet? 

Nå har Vedum sagt seg villig til å ta i det minste en del av regningen, spiller ikke det en rolle? Hva hvis han tar hele regningen? 

Man skal ikke ha opplevd mange sammenslåinger av etablerte bedrifter og enheter i offentlig virksomhet, for å skjønne at det nesten uten unntak betyr at det kommer et nytt lag med ledere som har ansvaret for å samordne de tre tidligere fylkesadministrasjonene. Hva koster det de neste 20–30 årene? 

Hva med bygging av nytt fylkeshus? Det er holdt utenfor beregningene – og her snakker vi milliarder. 

Det er ikke kostnadsberegninger som er svaret på «problemet» Viken. Det er en folkeavstemning. 

Innlandet avholder en digital avstemning 10.–17. februar. Det kan Viken også klare hvis det er vilje til demokrati. Er du for folkeavstemning Grønneberg?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.