Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Telenor klarte det …

– Vi har ikke sagt opp fasttelefonen, den har vært vårt faste inventar i mange år, skriver innsenderen. Fasttelefonen på bildet er ikke identisk med innsenderens apparat.

– Vi har ikke sagt opp fasttelefonen, den har vært vårt faste inventar i mange år, skriver innsenderen. Fasttelefonen på bildet er ikke identisk med innsenderens apparat.

Foto: ULF HANSEN

… på selveste nyttårsaften kl. 24.00. De koblet fra vår fasttelefon 67 14 38 09, som en hilsen til oss: Godt nytt år 2021.

Kona og jeg er 93 år. Jeg har en liten kontanttelefon, som en nødtelefon, for å gi beskjed hjem når det trengs. Våre forbindelser vet at mobilen er en nødtelefon. For alle er ikke digitale, det finnes fortsatt flere som ikke har alt dette utstyret på plass og kan bruke det.

At vi ikke har en annen mobil som er i bruk, er ikke Telenors sak. Alle skal ha slikt i dag, det er en selvfølge, mente de sikkert. For vi har ikke sagt opp fasttelefonen, den har vært vårt faste inventar i mange år.

Ellers bruker jeg Mac og e-post, som er lettere å bruke med mitt syn, da jeg har aldersrelatert makula. Telefonen har vært en trygghet og trøst for kona, etter at hun kom hjem fra sykehus og ikke var så mobil. Det gjorde situasjonen meget verre for henne da fasttelefonen ble fjernet.

Men slikt kan man jo ikke ta hensyn til i dag. 

Da vi før jul fikk telefon om at fasttelefon- og kobbernettet skulle utfases utpå nyåret, tok jeg kontakt med kundeservice i Telenor i romjula. Vi ble enige om at mobil hjemmetelefon passet best for oss. Telefonen skulle bli sendt per post og hentes på Bekkestua.

Etter å ha mottatt den skulle sim-kortet settes inn, og så skulle jeg ringe om at telefonen var klar og at det nye abonnementet startet.

Men det var intet sim-kort i pakken, og ikke hadde det kommet noe i posten, hverken sim-kort eller ordrebekreftelse, kun muntlig over telefon.

Vi har nå vært uten brukbar telefon fra nyttårsaften og vet ikke hva som vil skje. At en kunde behandles slik og at ikke Telenor gjør alt de kan for å bøte på skaden vi ufrivillig har blitt påført, er uforståelig. 

Telenor beklaget selvfølgelig den grove feilen de hadde gjort, men reglene var fulgt, og de kunne ikke gjøre noe mer, det måtte vi forstå, vi også.

Vi fikk opplyst at feil blir rettet opp, senest etter to dager, så vi håpet på en snarlig løsning, men nei. Det var virkedager overfor kunder. De syntes vi maste for mye, og hvis vi ikke nå slo oss til ro med dette, ville de avbryte samtalen.

De klarte å koble fra vår telefon på selveste nyttårsaften, men å rette opp den grove feilen de har påført oss, det klarte de ikke, på grunn av helgedager. Ja, en kan undres over forhold i dagens tekniske samfunn.

Men det er dagens samfunn på godt og vondt. Vi er egentlig ikke så overrasket, for daglig opplever vi digitale unødvendige problemer og feil, som på grunn av systemer og mangel på oppfølging blir oss til del. 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.