Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Teglen – en viktig arena

I Spikkestad er kirken og kulturhuset Teglen samlet på samme plass.

I Spikkestad er kirken og kulturhuset Teglen samlet på samme plass.

FOTO: PRIVAT

Denne sommeren har det vært en kampanje på Facebook der Frp har kalt Spikkestad kirke og kultursenter (heretter kalt Teglen) et «monument på dårlig offentlig pengebruk» og hadde det vært opp til dem skulle bygget blitt lagt ut for salg på finn.no. For oss som har jobbet for at Teglen skulle bli en realitet er det på sin plass å si noen ord.

Man kan basert på FrPs argumentasjon få inntrykk av at Teglen er kommunens vesentligste gjeldspost. Gjelden knyttet til Teglen er bare en liten del av kommunens gjeld, som i nyere tid i hovedsak skyldes bygging av flere nye skoler og svømmehall, også de til glede for innbyggerne.

Videre kan man få inntrykk av at bygget står tomt og at pengene som er benyttet til dette er bortkastet. Sannheten er at i løpet av en vanlig uke er det omtrent 800 mennesker innom bygget. Det er en stor spennvidde i aktiviteter. Her har humanetikere hatt gravferd i det livssynsåpne seremonirommet, muslimer har feiret eid. Det er regelmessige aktiviteter i regi av kommunens kulturskole, seniordans, konserter, mindfulness m.m. I kirkens regi er gudstjenester, ulike kor for mennesker i alle aldre samt leksehjelp for både barn og flyktninger noe av det som står på menyen. Jeg har personlig hatt glede av å feire julegudstjeneste i dette bygget sammen omtrent 500 andre mennesker, noe som sier litt om den lokale oppslutningen.

Bygget representerer et betydelig tilskudd for det lokale kirke og kulturlivet i kommunen. Ikke minst er bygget et fleksibelt bruksbygg som kan brukes til mange typer aktiviteter som ikke er lett å gjennomføre i eksempelvis middelalderkirken i Røyken.

Siden hovedfokuset for bygget er å være en arena for lokalt kirke og kulturliv er det begrensede inntekter knyttet til aktivitetene. Men å hevde at Spikkestad Kirke og kultursenter er et monument på dårlig offentlig pengebruk er en nedvurdering av det lokale kirke- og kulturliv som er både frekk og uverdig. Tvert imot er dette en god investering – den har dekket et behov og skapt en viktig arena for frivillige aktiviteter og tilbud i lokalsamfunnet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.