Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tanum kirkesenter som valglokale

Valget av Tanum menighetssenter som valglokale har skapt engasjement i lokalmiljøet.

FOTO: JOAKIM S. ENGER

Tanum kirkesenter som valglokale ved kommende kommunevalg har skapt oppstyr i lokalpressen og Budstikka har på lederplass støttet holdningen om at det nye og universelt utformede kirkesenteret på Tanum ikke bør benyttes som valglokale ved neste valg. Ingen skal kunne beskylde Budstikka for ikke å være pinlig politisk korrekt.

Riktignok er vel Den norske kirke vår viktigste kulturbærer over tid og Norge var dessuten hatt grunnlovfestet statsreligion opp til for noen år siden. Når jeg var ung var 96 prosent av befolkningen medlemmer av statskirken, men situasjonen er selvsagt annerledes i dag.

Jeg våger likevel den påstand at kirken fortsatt er vår viktigste kulturbærer. Statskirken er dog avskaffet og kun om lag 70 prosent av befolkningen er i dag medlemmer i Den norske kirke. Det skaper dermed ubehag for enkelte å vite at stemmelokalet tilhører Den norske kirke, som dessuten er i ferd med å bli selveiende.

Politikk/valg innebærer stort potensial for ubehag. Kanskje gir ikke valgresultatet gjennomslag for egne politiske standpunkter. Kanskje føler man at intet parti egentlig representerer en. Dertil skal man altså måtte avgi stemme i et lokale som historisk er så nært knyttet opp mot vår egen kulturarv som kirken.

Samtidig med kommunevalget går også kirkevalget av stabelen. Jeg håper ingen føler seg forurettet over at Tanum kirkesenter er valglokale for kirkevalget 2019.

Demokratiet kan alltid perfeksjoneres. Jeg er i sterk tvil om endring av valglokale i dette tilfellet representerer en slik perfeksjonering.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.