Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tanker rundt Det store blå

VEKKER REAKSJONER: – Siden Det store blå ble lansert med brask og bram i oktober, har det haglet med innlegg både i Oslo-pressen og ikke minst i Budstikka, skriver innsenderen.

«Vi er glade for de overveldende positive tilbakemeldingene som vi har fått siden lanseringen av Verdenshavets hovedkontor, Det store blå, i oktober.»

Det skriver daglig leder i FP Eiendom Torstein Storækre i sitt svar på Tore Hagas meget opplysende «Lynkurs i eiendomsutvikling», i Budstikka 22. november.

Les innlegget her: Lynkurs med mangler

Siden Det store blå ble lansert med brask og bram i oktober, har det haglet med innlegg både i Oslo-pressen og ikke minst i Budstikka som gir begrunnet negativ omtale av bygget.

Så hvor Storækre har «de overveldende positive tilbakemeldingene» fra kan man jo lure på. Tar han en titt i sin egen nylig lanserte «Dittinnspill.no», vil han se at de positive innspill ikke akkurat florerer.

I Budstikka 31. desember er han lei seg for at motivene hans for oppføring av bygget trekkes i tvil. Når 6–7 av de 64 etasjene bygget vil omfatte kontorer for Verdenshavenes hovedkontor (WOH), skjønner enhver at bygget blir oppført av profitthensyn.

Fra før av har ikke Røkke akkurat gitt inntrykk av å drive sin virksomhet i henhold til julenissens prinsipper for forretningsdrift.

Arkitekt Niels Torp har også engasjert seg i debatten. Han liker heller ikke byggets utforming. I stedet foreslår han å gi Røkke en tomt ned mot sjøen nedenfor bygget til Equinor.

Parkene på Fornebu bør være hellige for utbyggingskåte utbyggere. Det er å håpe at Nansenparken og områdene langs strendene på Fornebu får stå urørt for all fremtid.

Rådmannen og kommunaldirektøren vil fremme forslag om å øke antallet boliger på Fornebu til 11.000.

Hvorfor ikke redusere dette antallet og heller gi Røkke tilgang til tomteareal beregnet på boliger med tilpasset byggehøyde og antallet ansatte?

For: Ingen er vel imot etableringen av et Verdenshavenes hovedkontor på Fornebu, bare ikke i form av en skyskraper.

Det store blå engasjerer mange på Fornebu. I forbindelse med utredningen om sammenslåing av kommuner, ringte Epinion rundt til 3.800 innbyggere i Asker og Bærum for å lodde stemningen vedrørende en sammenslåing.

En slik undersøkelse blant innbyggerne i Fornebus nærområde burde kunne gi politikerne bedre grunnlag for hva de kommer til å stemme når reguleringsplanen, inneholdende Det store blå, skal vedtas.

Og politikerne har stort sett vært stumme i debatten rundt Det store blå. Få er de som har åpnet sin munn og tilkjennegitt sitt syn i skyskrapersaken.

I september vil det være kommunestyre- og fylkestingsvalg. Når vi skal gi våre stemmer, kunne det være interessant å vite hvor den enkelte politiker i kommunestyret står i synet på skyskraper eller ikke.

Derfor politikere, kom med deres syn. Eller kanskje er det Budstikkas oppgave å konfrontere politikerne i denne saken?

Ordfører Lisbeth Hammer Krog håper nok på at Det store blå skal sette Bærum og Fornebu på verdenskartet. Hun blir trolig skuffet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Sett fra den store verden vil det trolig være Oslo by som i tilfelle får æren – The big blue tower in Oslo. Hvem vil vite hvor Bærum eller Fornebu er?

Les innleggene i Fornebu-debatten

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler