Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tanker om Solli, Drengsrud, Borgen, Føyka og Øvre Sem

– Dette er mine tanker, skriver Ingvild Tautra Vevatne om blant annet Øvre Sem.

– Dette er mine tanker, skriver Ingvild Tautra Vevatne om blant annet Øvre Sem.

Foto: KARL BRAANAAS

Når et problem er blitt ubehagelig, så hev det opp på et høyere nivå. Det vil kreve samordning og bli «vinn-vinn».

I perioden 2003 til 2007 var mellompartiene i Asker i posisjon med Høyre, uten Frp. Vi ble da enige om å skrinlegge badeland på Drengsrud, bygge Vardåsen kirke, utbedre syv fotballbaner med kunstgress og starte utredning av Solli-anlegget, og i neste periode kom forslaget om Føyka-planen.

Venstre var ikke positiv til å bygge ned Askers grønne lunger, men Asker Skiklubb hadde et behov og et handlingsrom med kommunen på grunn av egen tomt og viktige behov for anlegg. Det lå an til et samarbeid om tomtebytte og en oppnåelse av Skiklubbens og kommunens interesser.

Mye av grunnen til at dette stoppet opp var nok at kommunens representant gikk i forhandlinger med fru Drengsrud før Skiklubben var nok forespurt. Dermed fikk vi aldri hanket inn det behovet og det kravet som skiklubben hadde for et eventuelt delvis arealbytte mellom Føyka og Drengsrud.

Den neste tabben etter mitt skjønn var at kommunen gjorde en avtale om å flytte matcharenaen til Borgen, uten å forhandle med hele Asker Skiklubb. Solli-planen ble i tillegg amputert til en flott arena, men uten tilkomstvei, og Skiklubben lukket samarbeidet med kommunen om hele Føyka-planen.

Dermed står kommunen uten noen forutsigbar avtale med Skiklubben om arealbytte og arealsamarbeid om Føyka. At kommunen ved kommunaldirektør velger å fremme en overdimensjonert boligplan i Askerparken i samme farten, er den tredje tabben.

Hvem klarer å starte en dialog med reelle forhandlinger på nytt?

Som folkevalgt allerede i 2004, fikk jeg være med på å foreslå valg av sted for arena i Solli-utredningen. Den ble åpnet i 2021, men tilkomsten gjenstår.

Hvis Føyka-planen kan deles mellom en askerpark for alle sentrumsbeboere, en matcharena for fotballen og friidretten, en treningsbane for allidretten, et funksjonelt klubbhus, mindre treningsarenaer og noe boligbygging på områder nær Askerelven og Elvely, kan det kanskje løses ved at Asker Skiklubb får disponere Solli gård på vinterstid og får veiadkomst nærmere opp til sin nye arena. Adkomsten her kan utvides med fjelltunnel etter hvert.

Øvre Sem beholdes av kommunen og disponeres til natur, kultur og helse, som gir både idretten og allmennheten de utfartsmuligheter og rekreasjonsmuligheter som vi trenger for hele Askers befolkning. Det kan knyttes til både Skiklubben, helsesporten, utdanningsinstitusjoner, grøntområde og helseforetak.

På Borgen og Drengsrud oppgraderes de to fotballbanene som ble åpnet i 2005, og Borgen barne- og ungdomsskole blir oppgradert med en allidrettshall.

Dette er mine tanker. Innbyggertorgene, alle medborgere, Asker Skiklubb med flere og samskaping kan tas i bruk for å finne en enda bedre innstilling til kommunestyret.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.