Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tanker om politikk etter ferien

– Vi er i oppstarten av det krevende, men spennende arbeidet det er å bygge et helt nytt kommunefellesskap, etter en av landets største, men også vellykkede sammenslåingsprosesser, skriver Askers ordfører Lene Conradi (H).

– Vi er i oppstarten av det krevende, men spennende arbeidet det er å bygge et helt nytt kommunefellesskap, etter en av landets største, men også vellykkede sammenslåingsprosesser, skriver Askers ordfører Lene Conradi (H).

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg tilstår gjerne at når jeg er på ferie så er jeg på ferie. Som mange andre trengte jeg det kanskje litt spesielt i år.

For så langt har dette året vært svært arbeidskrevende med pandemien på toppen av at vi er i oppstarten av det krevende, men spennende arbeidet det er å bygge et helt nytt kommunefellesskap, etter en av landets største, men også vellykkede sammenslåingsprosesser.

Til tross for at mye disse to første årene ikke kunne gjennomføres som planlagt, så har jeg klart å holde på mange digitale «Lene-timer» som gir meg anledning til å snakke med flere av våre innbyggere direkte – det har vært et viktig og hyggelig pusterom for meg – og en ekstra opplevelse av å være til nytte.

Men så føler jeg på at jeg også har noe å si til velgerne nå som stortingsvalget nærmer seg. Jeg sa ja til å stå sist på Høyres kandidatliste i Akershus; sist fordi det er ordførerjobben jeg er valgt til og trives med.

Dette ligger meg på hjertet:

Pandemien lærte meg hvor viktig det er med et lederskap som både er handlekraftig, forutseende og samlende. Når vi snart har fasitsvarene, tror jeg vi vil se at svært få land i verden har håndtert pandemien bedre enn oss – foreløpige rapporter underbygger denne påstanden.

Klimautfordringen kan ikke settes på vent til vi og verden har fått pandemien under kontroll. Utfordringene er mange og store her og nå, men håndterbare. Tiden er for knapp til å drive med symbolpolitikk!

Utfordringer med omkamp på omkamp av store reformer, drevet frem av en rødgrønn opposisjon som er mer opptatt av å reversere enn å utvikle, gjør det krevende å legge til rette for en langsiktig videreutvikling av velferdssamfunnet og for bærekraftige klimaløsninger i årene om kommer.

Mangel på anstendighet. Jeg har sluppet lett unna gjennom i mine 26 år i politikken. Det har ikke MDGs Lan Marie Berg i sine 7 år. Mange unge forteller om at de vegrer seg for å engasjere seg i frykt for å bli hengt ut i det offentlige rom. Vi har også sett at næringslivsledere er utsatt for det samme.

Jeg er stolt av at vi leverer så bra i Asker – i også for oss en svært krevende tid.

Manges mangel på anstendighet, særlig i kommentarfeltene i sosiale medier, i omtale av personer som tar samfunnsansvar, gjør meg dypt bekymret på enkeltpersoners og demokratiets vegne.

Jeg er stolt av Høyres nestleder, Tina Bru, som for åpen mikrofon sa «Nå er det faen meg nok» om hetsingen mot MDG-politikeren.

Jeg er stolt av og imponert over Erna Solbergs og Bent Høies håndtering av pandemien. Jeg er også stolt av Høyres klimapolitikk basert på å kutte utslippene, ikke utviklingen, og av Erna Solbergs regjeringsprosjekt som fortjener fire nye år etter å ha lost landet gjennom vår tids største krise på en forbilledlig måte.

Og om jeg får lov til litt selvskryt i sommersolen på vegne av oss folkevalgte og kommunens 6.500 ansatte: Jeg er også stolt av at vi leverer så bra i Asker – i også for oss en svært krevende tid.

Vel overstått ferie og godt valg!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.