Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Tanker om kjøttvekt

MDGs Nikki Schei er intervjuet i Budstikka etter valget, og sier mye rart om at det tikker klokker for Høyre, og at de største skjønner «kjøttvekt». Jeg vil gratulere MDG med en pen fremgang ved valget, og ønsker dem lykke til i forhandlingene om fordelingen av posisjoner i Bærum kommune, men har noen kommentarer til dette med tikkende klokker og kjøttvekt.

I årets valg stemte 66975 personer ved valget i Bærum. 28559 av dem stemte på Høyre. 7097 stemte på MDG. Sammenlignet med forrige valg gikk MDG fram med 3458 stemmer. Høyre fikk 2384 flere stemmer. 

Det betyr at MDG fikk 1074 flere stemmer i økning enn Høyre. Det var disse to partiene som hadde størst økning i absolutte tall i antall stemmer i Bærum.

På grunn av noen flere stemmeberettigede enn i 2015 , og økt antall stemmeberettigede som faktisk deltok i valget nå i 2019, gikk Bærum Høyre tilbake 2,7 prosentpoeng, og MDG frem 4,3 prosent. Her er det viktig å huske at MDG gikk frem fra skarve 6,3 prosent av velgerne som deltok i 2015 valget, mens Høyre gikk tilbake fra gode 45,3 prosent i 2015 valget.

Beskjedent antall

Det er likevel egentlig tallet 1074 som er interessant i snakket om tikkende klokker og kjøttvekta. Det er hva MDG greide å ta innpå Høyre ved dette valget i antall stemmer, og de utgjør altså beskjedne 1,6 prosent av dem som faktisk stemte.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.