Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Talentenes Fornebu-kveld

POLITISKE TALENTER: Astrid-Therese Theisen (KrF, t.v.), Tiril Eid Barland (V), Cathrine Chaffey (Ap), Signe Bakke Johannessen (MDG) og Maria Barstad Sanner (H) preget alle debatten om Fornebu onsdag.FOTO: KARL BRAANAAS

De er unge. De representerer ulike syn. På hver sin måte satte de et solid preg på Fornebu-debatten.

En debatt om en historisk stor utbygging av Fornebu må til tider bli noe teknisk. Kommunedelplan, BRA, TEK17 og planramme er bare noen av begrepene som er gått igjen de siste månedene i ordskiftet om fremtidens Fornebu.

Opptakten til onsdagens avgjørende møte i Bærum kommunestyre har vært preget av all motstanden mot planen blant dagens beboere, før det ble et Klart flertall for gigantutbygging på Fornebu.

Fem unge kvinnelige kommunestyrerepresentanter i 20-årene fra like mange partier klarte å synliggjøre at Fornebu handler om noe mer enn boligtall og dagens innbyggere. Det handler også om de gjerne vil flytte dit en gang i fremtiden.

– Jeg så det var en mulighet for at jeg ikke får plass på Fornebu, fordi noen vil stenge døren etter seg, sa Cathrine Chaffey (Ap) fra talerstolen.

Da hadde hun med entusiasme fortalt om oppveksten på Snarøya, skolegangen på Hundsund, det nære forholdet til sjøen og den fremtidige drømmen om å bosette seg på Fornebu den dagen studiene er unnagjort.

Chaffey, som flere andre, hadde en bønn til dagens beboere: Ikke trekk opp stigen etter dere.

– Hvor er entusiasmen for planen, spurte Frps Erik Tørrissen.

– Her er den, svarte Maria Barstad Sanner (H).

– Enten du er singel, godt gift, mindre godt gift eller at det er litt komplisert, skal Fornebu være et bra sted, listet Sanner opp, mens smilene ble bredere og nikkingen stadig kraftigere på første Høyre-rad.

Signe Bakke Johannessen (MDG) som stadig møter som vara i formannskapet fulgte på:

– Vi må gi beboerne de fantastiske mulighetene det er å bo i en by med kulturliv og restauranter, sa hun.

De tre førstnevnte representerte alle partier som en god stund har flagget at de støttet planen. For Astrid-Therese Theisen har belastningen vært tyngre. Som eneste KrF-representant fortalte hun om hvordan samboeren hadde våknet om nettene av at hun satt oppe og forsøkte å forstå rådmannens dokumenter.

– Jeg har gruet meg og ligget våken om natten, fortalte Theisen, som til slutt hadde tvilt seg frem sammen med sitt parti til at 10.000 boliger var det riktige.

Tiril Eid Barland har vært den mest restriktive i kvintetten. I to runder i planutvalget, deretter formannskapet, har hun stått fjellstøtt på Venstres standpunkt om 9.000 boliger. Velforberedt har Barland, som fyller 23 år i dag, argumentert på en måte som har inngitt synlig respekt hos politiske motstandere i en av de mest kompliserte sakene i Bærum-politikken.

Dag Otter Johansens kommentar etter Fornebu-behandlingen: Se til venstre og Venstre

De fem var ikke alene om å debattere Fornebu med engasjement. Likevel er ett av hovedinntrykkene at dette var de kvinnelige politiske talentenes kveld.

Det eneste triste er at Barland, Chaffey og Theisen ikke tar gjenvalg til høsten, blant annet på grunn av studier. Det er et tap for Bærum-politikken, men de har også vist hvilke muligheter som ligger der for dem som kommer etter.

Et solid flertall i Bærum kommunestyre endte med å stemme ja til gigantutbyggingen på Fornebu. Cathrine Chaffey satte ord på betydningen:

– Nå gleder jeg meg til å bli Forneboer!

Les mer på budstikka.no/debatt


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.