Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk til velferdsinnovatørene

Jeg vil gi deg som investerer i velferd honnør for jobben du gjør, skriver Venstre-politiker Ole Andreas Lilloe-Olsen.

Foto: KARL BRAANAAS

Facebook spør hver dag om hva jeg tenker på, og jeg er flink til å svare. I dag tenker jeg på hvor heldig jeg er, eller rettere sagt hvor heldig to av mine barnebarn er. De går nemlig i en liten privat barnehage. En gårdsbarnehage der de deler hverdagen med dedikerte voksne og der de får et naturlig forhold til gårdens dyr og områdets natur. 

Jeg er takknemlig for at mine døtre har hatt muligheten til å velge en slik barnehage og gi sine barn en slik oppvekst. Jeg blir oppriktig lei meg når jeg leser alle de stygge karakteristikkene private barnehager og deres eiere får både i avisspaltene og i sosiale medier. Alle feies under samme kam og får den felles klistrelappen «velferdsprofitører», og da som regel med negativt fortegn.

Jeg vil i stedet gi deg som investerer i velferd honnør for jobben du gjør. Den burde du fått for lenge siden. Du er utrolig tøff som tør å satse egenkapital, tid og energi på lovpålagte tjenester. Du leverer som regel med svært god kvalitet, og allikevel får du stort sett bare ufine omtaler i media. Og det gjelder like mye deg som driver et privat sykehjem som deg som driver barnehage.

Du er utrolig tøff som tør å satse egenkapital, tid og energi på lovpålagte tjenester

Når vi snakker om leger, fysioterapeuter eller andre som tilbyr tjenester som private næringsaktører, omtales disse gjerne i positive ordelag. Jeg synes de fortjener det, akkurat som du gjør. Tilsammen tilbyr dere alt det vi trenger for å klare oss i livet. I tillegg bidrar dere til at man får større valgfrihet som bruker av tjenestene. Ingen barn er like, ingen voksne er like, ingen relasjoner er like. Det er viktig for meg, at man kan velge det som passer best for hver enkelt. På toppen av det hele, bidrar du til utvikling innen ditt fagfelt. Du viser ny vei, der vi har kjørt oss fast i gamle mønstre. Du viser at kvalitet ikke alltid kun henger sammen med prislapp. Økt konkurranse er bra. Det gir en skjerping av hele tjenestelinjen, og for oss som bruker tjenestene gir det en bedre tjeneste.

Jeg og Venstre heier på deg og vi takker deg for den viktige innsatsen du gjør, for alternativet du skaper og det viktige bidraget du gir til verdiskapingen i Norge.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.