Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk til kultur i Bærum kommune

Anne Beathe Ryttersveen.

Anne Beathe Ryttersveen.

Foto: TRINE JØDAL

Den siste tiden har kultursjefen og kultur og samarbeid i Bærum kommune vært i en storm. Kanskje en storm i vannglass eller noe?

Jeg vil rette en takk til kultur og samarbeid. Denne avdelingen i Bærum kommune er en avdeling som alltid ser etter løsninger for at kultur skal nå ut til folket, og for at vi som holder på med kultur skal få arenaer å spille på. Også utenom de etablerte scenene som Bærum Kulturhus innehar. På grunn av pandemien er det mange amatørgrupper som ikke får opptrådt og derfor ikke har mål for øvelsene sine.

I august fikk det storbandet jeg spiller i, plass til å spille på scenen i Bakgården i Sandvika. Ja, vi er amatører, men når amatører holder konserter, har vi profesjonelle støttespillere med oss. For oss som band betydde dette oppdraget at vi bestilte nye arrangementer, vi hadde øvelser/konsert med dirigent og Bakgården stilte med lydtekniker og utstyr. 

Alt dette ble det betalt for. Vi er stolte av at vi har klart å bidra slik at dirigent og andre rundt har fått litt oppdrag i en vanskelig periode.

I Bakgården blir vi godt tatt vare på, får gratis scene, teknikk, markedsføring og administrasjon. Vi kan komme, spille for et publikum og gå igjen. Alt er tilrettelagt. 

For amatørene kan fravær av utgifter og arbeid være like viktig som et honorar. Kultursjefen er slik jeg har forstått den som bidrar med å betale utgiftene her.

Et annet prosjekt som gir en del jobb for profesjonelle er «Scene i karantene». Her har det blitt utlyst betalte oppdrag, og hele opplegget er profesjonelt. Jeg har selv vært tilhører til et slikt oppdrag på et bo- og behandlingssenter, og dette var til stor glede for både publikum og artister.

Så, takk til kultur og samarbeid og kultursjefen for den jobben dere gjør for oss i Bærumskulturen!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.