Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk til beboere langs Bleikeråsen og omegn

– Bruk mye mindre penger på fyrverkeri, skriver innsenderen.

– Bruk mye mindre penger på fyrverkeri, skriver innsenderen.

Foto: KNUT BJERKE

Vi er et gammelt par som bor i Bleikeråsen og har feiret 27 nyttårskvelder her.

Det har vært masse rakettoppskytinger, ofte fra tidlig på dagen til langt ut i de små nattetimer, uten at det har sjenert oss. Men i 2012 overtok vi naboens katt, Lilleskrekk. 

Siden vi er barnløse, ble hun vårt barn og vår sjef. Etter at hun ble vårt familiemedlem, har vi nesten gruet oss til nyttårsaften. 

Første året var vi ubetenksomme og slapp henne ut på ettermiddagen. Plutselig smeller det, og Lilleskrekk blir vettskremt og stikker av. Samme hvor mye vi lokket og ropte, viste hun seg ikke før langt ut på natten. 

Etter denne marerittnatten har vi ikke sluppet henne ut nyttårsaften. Vi har på alle måter forsøkt å skjerme henne mest mulig. Blendet av kjellerstua, satt på lys og musikk, og på det verste vært med henne. Gjester har fått være gjester, det er Lilleskrekk som gjelder.

Denne nyttårskvelden ble annerledes. Vi forberedte oss som vanlig. Men det var nesten ikke et eneste smell å høre, så Lilleskrekk ble lei av å ligge nede alene. Hun kom opp i stua og la seg i godstolen min, sammen med oss og gjestene. 

Der lå hun til like før midnatt. Da løp hun ned, for da begynte det å smelle, men cirka ti minutter over midnatt var alt over. Det ble vår beste nyttårsaften her i Bleikeråsen. Takk til dere alle for en disiplinert feiring! En spesiell takk fra Lilleskrekk.

Hvis jeg kan komme med et nyttårsønske, måtte det være at det ble brukt mye mindre penger på fyrverkeri, og at en del av pengene kunne gå til de som ikke har det så godt som oss. Gis til Frelsesarmeen for eksempel, som etter min mening gjør en meget god jobb. Godt nytt år!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.