Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk til Bærums politikere

Uten en betydelig innsats fra ildsjeler og foreldre hadde det vært umulig å drive en klubb som Fossum på dagens kostnadsnivå, skriver styreleder i Fossum IF, Nils Lie.

Uten en betydelig innsats fra ildsjeler og foreldre hadde det vært umulig å drive en klubb som Fossum på dagens kostnadsnivå, skriver styreleder i Fossum IF, Nils Lie.

FOTO: KARL BRAANAAS

Fossum IF har ambisjoner om å bli Norges fremste uteidrettslag.

 For å nå dette målet, og for å kunne tilrettelegge aktiviteter for våre medlemmer i alle aldere er vi helt avhengige av gode rammebetingelser. 

Vi har over de siste ti årene utviklet våre anlegg betydelig, noe som er helt nødvendig når man driver uteidrett, og dette krever et godt samarbeid både med kommune og grunneier. Som i alle andre idrettsklubber legges det ned et stort antall timer frivillig arbeid hvert eneste år for å holde klubben gående, og ikke minst for å holde treningsavgifter på et lavest mulig nivå. 

Uten en betydelig innsats fra ildsjeler og foreldre hadde det vært umulig å drive en klubb som Fossum på dagens kostnadsnivå. Det er derfor også svært viktig at kommunen og politikere ser verdien av alt frivillig arbeid som legges ned, og i sterk grad bidrar til spleiselaget for å holde idretten i gang, både med driftstøtte og ikke minst støtte til nye anlegg. Som kjent er stillesitting en av vår tids største utfordringer, og man må også bare dessverre innse at uorganisert lek og idrett som på 60-70 tallet ikke lenger eksisterer, og at organisert idrett er den største fritidsaktiviteten i kommunen.

Over de siste ti årene har vi utviklet våre anlegg til å omfatte snø produksjonsanlegg, elektroniske blinker på skiskytterstadion, fotballbane med undervarme, forlengelse og utvidelse av lysløypa, hinderløype og sekretariatsbygg for større arrangementer. Dette har vært helt nødvendig utbygginger for å tilfredsstille våre medlemmer. Disse anleggene har fått betydelig støtte fra kommunale midler og spillemidler, og hadde vært umulig å gjennomføre uten velvillige og positive politikere i Bærum kommune.

Våre ambisjoner og målsettinger stopper ikke der vi er i dag

Fossum er også et av Bærums største utfartsområder, vårt løypenett blir aktivt brukt av både mosjonister og barnefamilier, spesielt i helgene. Skiforeningen har kurs for de aller minste barna og barnehager hos oss hverdager i løpet av vinteren.

Vi har også et godt samarbeid med vår grunneier Løvenskiold. Mesteparten av vårt løypenett ligger på Løvenskiolds grunn, og trenger derfor godkjenning dersom nye eller bredere løyper skal utbygges.

Våre ambisjoner og målsettinger stopper ikke der vi er i dag – vi skal hele tiden være en klubb som tilrettelegger for våre medlemmer, og kunne møte endrede krav og behov. Vi ser også for oss en betydelig økning i medlemmer når sagbruket engang blir utbygget, og i den forbindelse er vi fornøyd med at en liten del av Smiejordet nå er avsatt til idrettsformål. Fossum vil ta en svært aktiv del i å utvikle dette området, og vi vil gjøre dette i tett samarbeid med kommunen og våre medlemmer for å sikre en fornuftig utbygging og ressursbruk.

En ting er at det nå er regulert til idrett, an annen er at en utbygging vil kreve økonomisk støtte fra både kommunen og spillemidler. Fossum har ved tidligere anleggsutbygging vist seg som en ansvarlig byggherre, og vi ser frem til å utvikle Smiejordet over de neste årene, i godt samarbeide med Bærums politikere og andre involverte.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.