Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk fra en pensjonist

Knut Førsund retter en stor takk i disse krevende koronatider.

Foto: KARL BRAANAAS

Takk for at jeg ble født i Norge! Jeg vant det store loddet uten at jeg eller noen andre visste det da. Norge var i krig, den ble vunnet, vi fikk Marshall-hjelp, fant olje og ble et godt land å leve i. Isteden kunne jeg ha blitt født i en flyktningeleir, hvor barn dør som fluer. 1 million barn dør i sitt første levedøgn... Jeg kunne ha vokst opp uten skolegang, uten tak over hodet, uten jobb.

Takk for at jeg bor i et land uten de store naturkatastrofene. Det går noen snøras og veiras, men det må regnes som bagateller i forhold til mye annet. Jeg kunne bodd i et land med oversvømmelser, jordskjelv, vulkanutbrudd, tsunami.

Takk for at jeg bor i et demokrati, hvor jeg kan mene, si og skrive omtrent hva jeg vil. I et land som hverken er styrt av Putin eller en annen diktator - eller for den saks skyld av en Trump.

Takk for at jeg bor i et velferdssamfunn, med det meste på stell. Skoler, helsevesen, politi, samferdsel, kommunikasjon. Jeg kunne bodd i en favela i Rio de Janeiro eller slummen i Bombay. Eller jeg kunne vært narkovrak i Mexico.

Takkfor at jeg er blitt pensjonist! I disse koronatider slipper jeg å bekymre meg for min egen arbeidsledighet og inntekt. Det er mer enn nok å skulle bekymre seg over mange andres problemer... Jeg bor godt, holder meg innendørs, får min faste pensjon, besøker butikken og apoteket, går en liten tur, leser, ser på TV, spiller, ringer eller kommuniserer med familie og venner.

Takk for at vi har et helsevesen som som tar ansvar og som skal ta ekstra vare på oss som er litt «oppe i årene», som det så fint heter!

Takk til politikere som lytter til fagfolk og som tør å ta ansvar.

Takk til frivillige som tilbyr sine tjenester for å hjelpe til der det er behov.

Takk til kreative folk som forsøker å finne løsninger innen arbeidslivet.

Takk til alle som følger de råd og bestemmelser som pålegges oss i disse utfordrende tidene!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.