Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk for isen

FORNØYD: – Alle disse banene i sin gode stand gir barn og voksne mye glede, skriver Truls Bergersen, tidligere styreleder i Bærum skøyteklubb.

Jeg skriver dette for å takke Bærum kommune og alle som yter frivillig innsats med å islegge og vedlikeholde kommunens skøytebaner.

Kunstisbanen på Rud hadde lange åpningstider for publikum i julen, og isen er superb. Isen på Eikeli er også bedre enn på lenge.

Mye beror kanskje på været, men det at isen faktisk blir vannet når det er riktige forhold, gir resultater.

Les også: Her skøyter de julen inn med 25 runder

Les også: Holmen ishall kan ikke ta imot barn på dagtid: – Jeg får helt vondt i magen

Isen på Hosle er også topp. Der gjør ØHIL en formidabel innsats, har jeg blitt fortalt.

Slik er det sikkert også rundt omkring på de andre banene i hele kommunen; et godt samarbeid mellom kommunen og klubbene.

Alle disse banene i sin gode stand gir barn og voksne mye glede. Skøyteferdigheter gir de unge god balanse, styrke og kroppsbeherskelse, som de får glede av også i andre idretter utenfor isen.

Jeg vil på det sterkeste anbefale alle barn å ta et semester eller to på en av skøyteskolene i kommunen. Bærum har to kunstløpklubber, Bærum skøyteklubb og Jar kunstløp. Med unntak av Oslo er det ingen andre kommuner som har to kunstløpklubber.

Begge klubbene arrangerer kurs som passer for alle som ønsker å få litt bedre skøyteteknikk. Også bandy- og ishockeyspillere kan lære noen tricks på kunstløpklubbenes skøyteskoler.

I disse dager går filmen om Sonja Henie på kino. Det hadde vært artig om denne filmen kunne være med å skape blest om en av de edleste (og teknisk aller mest krevende) idrettene vi har.

Sonja Henie var riktignok ikke fra Bærum, men det er på Høvikodden at Henie Onstad Kunstsenter ligger. Og Bærum har kunstløpfasilitetene på plass med skøytebaner og ishaller. Det er vi i miljøet svært takknemlige for.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Den andre helgen i februar arrangerer for øvrig Bærum skøyteklubb et nasjonalt stevne i Bærum ishall på Rud. Det vil være ganske høyt nivå på løperne, og det er gratis å komme og se på.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler