Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk for fortsatt tillit

Kjell Sandanger er takknemlig for at Pensjonistpartiet blir å finne i Asker kommunestyre også de fire neste årene.

Foto: KARL BRAANAAS

Pensjonistpartiet vil takke alle de som stemte på vårt parti i kommunevalget i Asker.

Vi er fortsatt representert i kommunestyret med en representant. Velgere som stemte på vårt parti skal ikke angre på sitt valg. Vår røst skal høres i kommunesalen. Vi er et politisk parti med et program som omfatter alle aldersgrupper

Eldreomsorgen er en av de prioriterte saker vi kommer til å følge med argusøyne i kommunen. Det blir stadig flere pensjonister i de kommende år og en trenger politisk talerør for denne gruppen.

Alderdom ingen diagnose

En må være klar over at alderdom er ingen diagnose. Her må Pensjonistpartiet ha en ledende rolle og danne en moderne eldrepolitikk som må satse på forebyggende tiltak. De eldre må bli med i samfunnsutviklingen gjennom deltagelse i politikk, frivillig arbeid, råd og utvalg. Eldre besitter mye kompetanse og er en enorm ressurs som samfunnet må vite og nyttiggjøre seg til alles beste. Ensomhet og passivitet fører til økt sykdomsrisiko. Pensjonistpartiets politikk skal være omtanke og god og trygg hverdag for alle uansett alder.

Og en moderne eldrepolitikk må satse mer på forebyggende tiltak. Eldre må i større grad få spille en rolle i samfunnet gjennom deltagelse i for eksempel politikk, frivillig arbeid, råd og utvalg. Ensomhet og passivitet fører til svekket helse og økt sykdomsrisiko. De som er høyst pleietrengende skal det være tilstrekkelig med sykehjemsplasser og heldøgns omsorgsplasser

Vi må lytte til hva de eldre mener om sin livssituasjon, de fleste ønsker å bo i eget hjem så lenge som mulig. Det har vi større muligheter enn tidligere ved bruk av hjelpemidler som velferdsteknologien kombinert med hvedagsrehabilitering og gode hjemmetjenester. Den kan styrke ressursene hos den enkelte og understøtte eldre menneskers mulighet til å bestemme over egen hverdag.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.