Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Takk Birgit! Du går foran

– Vi heier på deg, Birgit! skriver innsenderne.

– Vi heier på deg, Birgit! skriver innsenderne.

Foto: TV2

Vi vil gjerne tro at vi har likestilling her i landet, men det skulle ikke mer til enn at en av deltagerne i årets «Skal vi danse?» på TV2 er rullestolbruker før netthetsingen var i gang på sosiale medier. 

Trangsynte mennesker er ute og sier at en rullestolbruker ikke har noe å gjøre på parketten i «Skal vi danse?». Andre skriver at funksjonshemmede burde lage sitt eget program i stedet for å ødelegge programmet for de andre.

For oss i rådet for personer med funksjonsnedsettelser gjør det skikkelig vondt å se at en så flott rollemodell som Birgit Skarstein blir utsatt for slik hets og sjikane på grunn av sitt handikap. Men det overrasker dessverre ikke fordi netthets og diskriminering av funksjonshemmede er langt mer utbredt enn det mange er klar over.

Fra rådets side mener vi at det er på høy tid at samfunnet tar et skikkelig oppgjør med all netthets og alle former for diskriminering en gang for alle. Vi i råd for funksjonsnedsettelser i Asker skal gjøre vårt beste for å bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn hvor ingen opplever krenkelser og diskriminering. 

Samtidig har vi en bønn: Vær (mer) medmenneske, opplever/ser du/hører du trakassering, si ifra. Sett grenser. Det er ikke alltid så gøy å stikke seg frem på en slik måte, men det er vel verdt innsatsen. Desto flere som reagerer, desto færre fordommer får leve i fred.

Birgit Skarstein har virkelig brutt barrierer og vist vei både gjennom deltagelse i programmet «Ingen grenser», som idrettsutøver på internasjonalt nivå og nå som kjempeflott deltager i «Skal vi danse?».

Vi heier på deg, Birgit! Du er et forbilde for oss alle.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.