Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ta vare på nærbutikken

I år er det 100 siden Snarøens Landhandleri åpnet. Bildet er i 1919, og publisert i heftet "Flere minner fra Snarøen".

I landet over har et utall av dagligvarebutikker måttet stenge. Kjøpesentrene har overtatt. Fra år tilbake har disse butikkene, i tillegg til å være et praktisk og hyggelig sted å handle, også vært et sted man har kunnet treffe og prate med folk, og hvor man har hatt god kontakt med betjeningen. Mange av nærbutikkene har også kunnet tilby post- og tippetjenester.

I år er det 100 år siden Marcus Foss åpnet sin forretning – Snarøen Landhandleri. Den har gjennom tidene stadig vært gjenstand for modernisering. For et par år siden ble den gamle Meny butikken revet, og vi har nå fått en hypermoderne Spar forretning med post og tipping.
For et par år siden ble den gamle Meny butikken revet, og vi har nå fått en hypermoderne Spar forretning med post og tipping.

Den største konkurrenten deres er Fornebu senter. Mange av dem som før handlet på Snarøya har funnet det mer praktisk å kunne handle på et senter som har alt å tilby; dagligvarer, apotek, polutsalg, klesforretninger etc., samt diverse spisesteder. Når det er sagt, er det fortsatt en del – spesielt eldre – som kan ha problemer med å komme seg dit. Enhver butikk er selvsagt avhengig av et økonomisk overskudd, selv om eieren er en av våre største kjedeforetak.

Tilbake til Spar på Snarøya. Nylig har forretningen avviklet sin ferskfisk avdeling. Dette er ikke «et godt tegn». Selv bor jeg nå på Fornebu, og har stor glede av Fornebu senterets mange tilbud. Av tidligere nevnte grunner vil jeg være med på å «holde liv» i det flotte tilbudet Spar butikken gir oss. En ting savner jeg imidlertid når jeg er og handler der – mere nærkontakt med den dyktige betjeningen daglig leder Inge har.

Når dette er sagt, må jeg nok også si at det virker som om ikke alle ansatte er helt «oppdatert» når det gjelder tilbudsvarer og hvor de forskjellige varene befinner seg …

Jeg vil likevel anbefale handlende om å støtte opp om nærbutikken vi har fått på Snarøya. Det er vi som avgjør butikkens levevilkår.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.