Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ta vare på lokalsamfunnet ditt før det er for sent

– La oss som fremdeles har god økonomi, bidra til at mindre inntekt går tapt, skriver innsenderen, som oppfordrer til bruk av lokale restauranter og hentemat.

– La oss som fremdeles har god økonomi, bidra til at mindre inntekt går tapt, skriver innsenderen, som oppfordrer til bruk av lokale restauranter og hentemat.

Foto: Knut Bjerke

Mange lokale serveringssteder, klesbutikker og andre tilbud står nå i fare for å måtte stenge på grunn av mindre aktivitet som følge av koronapandemien. Noen har måttet stenge allerede.

Dette er mennesker i ditt lokalmiljø som har stått på, fulgt drømmen sin eller bare gjør noe de alltid har vært gode på. De har fremdeles faste utgifter som leie av lokale, strøm, boliglån, fritidsaktiviteter til barn samt mat til seg selv og familien.

Er du blant dem som ikke er rammet økonomisk av koronakrisen, så kan du hjelpe andre som er det. Å kjøpe middag ute en eller to ganger i uka er ikke noe jeg kan unne meg i lengden, men jeg har tenkt til å gjøre det i et par uker i alle fall, for å hjelpe de som har det verre enn meg over kneika.

Vi kan jo ikke gå ut og spise i så stor grad nå, men vi kan kjøpe takeaway, eller hentemat om du vil. Er du usikker på om favorittrestauranten din tilbyr det, så kontakt dem og spør da vel.

Kanskje du kan høre om du kan kjøpe et gavekort på det lokale serveringsstedet ditt? Du risikerer at du ikke får innfridd gavekortet dersom bedriften uansett går konkurs. Men da vet du at du gjorde noe for å forhindre det.

Myndighetene bør og skal tilby kompensasjon for tapt inntekt til bedrifter. Kompensasjonen er ikke nødvendigvis en erstatning av den inntekten de hadde, men et minimum så de kan innfri de økonomiske forpliktelsene de her. La oss som fremdeles har god økonomi, bidra til at mindre inntekt går tapt. Du kan fremdeles være med på den nasjonale dugnaden.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.