Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ta vare på Hospice Stabekk

Det er skrevet mye i Budstikka om situasjonen på Hospice Stabekk etter omorganiseringen i juni 2019. Som ektemann til Ingerid Katharina Havig har jeg i 17 år kunnet observere hvordan Hospice Stabekk har hatt en svært god og viktig funksjon for Bærums befolkning. Det er nå fare for at denne gode funksjonen kan ødelegges.

Det er nå godt kjent at situasjonen er blitt uholdbar etter omorganiseringen i juni 2019. Alle beslutninger er gjort «ovenfra» uten drøfting med høyt kvalifiserte ansatte.

Nasjonale retningslinjer fremhever at et hospice bør være en selvstendig enhet. Det er meget spesialisert arbeide som gjøres der, og det tar lang tid å «vokse» seg inn i jobben for å mestre den.

Hospicet har pasienter i alle aldre, og det er ofte meget kompliserte stell som kan innebære bruk av avansert medisinsk teknisk utstyr som det må tas hensyn til. I tillegg er det en viktig oppgave å ta vare på pårørende i vanskelig situasjon. Derfor kreves det spesiell kunnskap og erfaring å være leder for et hospice. En sammenslåing ser sikkert fint ut fra en økonomisk synsvinkel.

Ledelse og administrasjon har nå hatt ni måneder på å få denne omorganiseringen til å fungere. Dette har ikke lykkes, og det vil heller ikke kunne fungere i fremtiden. Det er altså selve omorganiseringen som er hovedproblemet.

Det manglet ikke på advarsler mot den nye organiseringen, og det har nå vært rikelig informasjon både til kommunal ledelse og i Budstikka om det uhensiktsmessige med en slik struktur.

For å opprettholde og utvikle den gode driften er det derfor av avgjørende betydning å bevare hospicet som ett tjenestested med egen enhetsleder og avdelingssykepleier, slik det var i utgangspunktet. Hvis ikke, er det umulig å opprettholde den gode funksjonen Hospice Stabekk har hatt.

Det er helt nødvendig å tilbakestille den endrede ledelsesstrukturen nå. Det er uforståelig hvis kommuneledelsen ikke vedtar dette.

Jeg oppfordrer derfor Bærums befolkning og politikere til å slå ring om Hospice Stabekk nå.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.