Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ta vare på det som er bra

– Utvikling er å slutte fred med naturen, skriver MDG-medlem Rina Ihlen.

– Utvikling er å slutte fred med naturen, skriver MDG-medlem Rina Ihlen.

FOTO: PRIVAT

Et enkelt råd i livet er å verdsette og verne om det som er bra, særlig i krisetider.

Vi står overfor en natur- og klimakrise. Å bygge ned natur er ingen utvikling. Dette må vi nå lære oss. 

Utvikling er å slutte fred med naturen. Det er på tide at Asker kommune er stolt av sin Askerpark og ikke rasler med sablene for å tilfredsstille eiendomsutviklere og entreprenører.

Med full boligutbygging ved Billingstad og Høn-Landås burde Askers administrasjon roe seg ned. Flytt fokus til planlegging av Asker sentrum med E18 i tunnel eller under lokk.

Askerparken har unike kvaliteter med sin topografi. Skidag for barneidretten hadde utlån av hoppski, skiorientering og langrennsløype til stor glede for deltagere og tilskuere.

Som arkitekt i Husbanken deltok jeg i et regionalt samarbeid med fylkeskommunene i Buskerud, Telemark og Vestfold om stedsutvikling. Vi gjennomførte konferanser. En felles utfordring var: «Hvordan skape liv i tettstedene våre?» 

Asker sentrum har nettopp svaret: Føyka og Askerparken. De skaper liv i Asker sentrum året rundt fra morgen til kveld, til glede for alle generasjoner.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.