Dette er ikke oss! Hent barna hjem.

Av

Når terroristene sprer hat og død på Utøya, i Paris, Istanbul og Christchurch svarer et kor av anstendige mennesker “Dette er ikke oss”!

DEL

MeningerSå hva er oss? Akkurat nå sitter små norske barn i elendige leire i Syria og vet ikke om de får leve. Hvis vi vil være noe annet enn den terrorismen de er barn av, så må vi vise det, vise dem den nestekjærligheten IS forsøkte å utrydde. Vi må hente barna hjem.

I Bærum og Asker rykket IS-galskapen oss inn på livet da to søstre reiste fra Kolsås til Syria. Nå er de er borte, kanskje døde. Andre kvinner som de reiste sammen med lever enda og ber Norge om nåde, for barna sine.

Barna og IS-mødrene deres er fanget i håpløse forhold. IS-justisen er steinhard blant kvinnene. Kurderne som har nedkjempet IS har verken plikt eller mulighet til å gi de tilreisende IS-kvinnene og barna deres en framtid.

Vi er sinte over mødrenes bidrag til IS’ grusomme prosjekt. De må stå til rette for sine gale valg. Vi er redde for hva barna deres vil vokse opp til, med ballasten av vold og terror de har fått i livets start. Men de er barn. De er norske statsborgere, barn av norske mødre. De har ikke gjort noe som helst for å fortjene å gå til grunne i Syria.

Les mer på budstikka.no/debatt

For hva er oss, hva er Norge? Er ikke vi landet som gir alle våre borgere de samme rettigheter? Er det ikke oss som mener at alle mennesker er verdifulle og rommer store muligheter? Er det ikke oss som hjelper de som må hjelpes, selv om de har gjort gale ting? Er det ikke oss som møter vold og hat med det som er bedre?

Titusener av barn har allerede bukket under i Syria under forhold vi knapt orker tenke på. Det blir enda flere. Men regjeringen vil ikke hente de norske barna. Den unnskylder seg med at seg med at det er for farlig for UDs folk å reise inn.

Det er til å bli kvalm av. Norsk Folkehjelp, som har folk i området, sier det er greit å dra inn. Og hvis regjeringen virkelig vil, så er kurderne våre allierte og Norge har hatt spesialsoldater i Syrias grenseområder i årevis. Så bruk dem, da vel, hvis UD ikke tør selv. Hent de norske ungene!

Er det oss, som hevner oss på uskyldige småbarn for det mødrene deres kastet seg ut i da de var hjernevaskede jentunger?

Nei, dette er ikke oss. Hent barna hjem.

Rasmus JM Hansson

Miljøpartiet De Grønne, 7. kandidat på kommunevalglista i Bærum

Bærum

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags