Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Syretesten må handle om å være grønnest

Hanne Lisa Matt er MDGs førstekandidat i Asker.

Sveinnung Arnestad

Det er hyggelig at mitt innlegg «Vil dere velge blågrønt, Høyre?», som jeg har fått masse gode tilbakemeldinger på, engasjerer. Dessverre skjønner ikke Jørgen Grønneberg poenget når han polemiserer om syretesten for rød-grønn eller blå-grønn side og hvor MDG ligger.

Hele vitsen med MDG er å bidra til at vi møter klima- og miljøutfordringene tidsnok. For å gjøre det trengs det både et grønnere Ap og et grønnere H og et grønnere sentrum. Syretesten for å være grønn er handlingsvilje og tilbøyelighet til å velge samarbeid med Miljøpartiet De Grønne.

Innlegget til Grønneberg gjør meg derfor enda sikrere på at jeg er i riktig parti. Fremfor å holde fast i utdaterte skillelinjer som avleder debatten, så er mitt parti villig til å fornye norsk politikk og overkomme unødvendige og hemmende skiller. Vi vil ta fatt i jobben som skal gjøres med folk som vil.

Så deilig det er å være med i et parti der sak og politikk er viktigere enn ideologi og rykte.
Vi står overfor utfordringer som ikke er tjent med at H synes vi er for røde, eller der «venstresiden» synes vi er for blå til å kunne samarbeide med oss. Bortforklaring.

I Asker har 10,5 prosent av velgere bekreftet nettopp det. Klima og miljø er vår tids viktigste utfordring. Istedenfor å låse seg til en blokk så gir velgere i alle farger og fasonger tillit til et parti som pragmatisk vil samarbeide om en ny, bærekraftig vei. Kom dere til bordet og slutt med bortforklaringer, sier de. MDG tar ansvaret H og Ap bør ta.

I hele landet er kommuner og fylker i gang. Flere spennende samarbeid skjer med MDG. Vi har faktisk fått vår første ordfører i Vardø!

I Asker, derimot, blir det mindre grønt. Høyre har nå valgt et styre uten MDG. Vi er glad for at dreiningen til sentrum er tydelig og ønsker dem lykke til. Samtidig gleder vi oss til å ta fatt i jobben med å gjøre Asker til en grønnere kommune. Etter å ha lest de første oppslagene om hva partiene skal fokusere på, tviler vi ikke på at det vil være mye Miljøpartiet De Grønne må ta tak i.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.