Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Syngende kommune og ny Bærums-sang

– Ingen ble spesielt invitert til konkurransen, men alle vi som var involvert i prosessen, delte naturligvis invitasjonen i våre kanaler, skriver innsenderne.

– Ingen ble spesielt invitert til konkurransen, men alle vi som var involvert i prosessen, delte naturligvis invitasjonen i våre kanaler, skriver innsenderne.

SKJERMDUMP: FACEBOOK

I et leserinnlegg i Budstikka 5. september har Pål Runsjø etterlyst svar på to konkrete spørsmål vedrørende ny Bærums-sang som nylig ble kåret på åpningskonserten til Syngende Bærum.

Runsjø lurer først og fremst på om en av Norges beste låtskrivere, Nissa Nyberget, ble invitert til å delta i konkurransen. Dernest ønsker han svar på om endringene i konkurransen om video versus studioopptak/lydspor inntraff etter at Nissa leverte inn sitt bidrag.

Konkurransen om å skrive ny Bærums-sang ble utlyst tidlig i mai, og den ble markedsført i sosiale medier, på Bærum kommunes nettside og i en artikkel i Budstikka. 

Ingen ble spesielt invitert til konkurransen, men alle vi som var involvert i prosessen, delte naturligvis invitasjonen i våre kanaler.

Heldigvis fikk vi flere bidrag som egnet seg godt som Bærums-sang. Deltagerne sto selv for innspilling av sine sanger, og ingen leverte påkostede studioinnspillinger, kun hjemmelagede demoer. 

Både fagjuryen og folkejuryen hadde Nissa Nybergets bidrag som sin favoritt.

Når det gjelder konkurransevilkårene så var hverken video eller lydfil en del av kriteriene som skulle tillegges vekt ved vurderingen. 

Det ble likevel bedt om at bidraget ble sendt inn som lydfil slik at vi enkelt kunne legge sangen ut til avstemming. Video kunne sendes hvis man ville.

Ikke alle leverte video, og de som ble sendt inn, var av ulik kvalitet. Nybergets videobidrag var blant de aller beste. 

Fagjuryen vurderte det på denne bakgrunn slik at konkurransen ville bli mest rettferdig dersom alle bidrag ble lagt ut til avstemming kun ved bruk av lydfil.

På grunn av koronasituasjonen valgte vi å flytte åpningen av Syngende Bærum fra Bærum Kulturhus til Bakgården på svært kort varsel. Der ble det lite tid til både forberedelser og gjennomføring av konserten fordi Bakgårds-programmet allerede var ganske fullt. 

Dermed fikk vi ikke takket alle som deltok i sangkonkurransen slik vi gjerne skulle ha gjort, men valgte å trekke frem vinnersangen og de to bidragene som delte 2.-plassen

Nybergets sang er som Runsjø sier, krevende både tekstlig og melodisk, men den har også mange flotte kvaliteter som vi skal utnytte. 

I løpet av høsten vil det bli laget en nyinnspilling av og et singback til «Bærum! Bærum!». I tillegg vil sangen bli arrangert for kor, korps og storband og sendt ut vederlagsfritt til barnehager, skoler og organisasjoner som en gave fra Bærum kommune.

Til sist en liten oppklaring: At en ivrig musiker fant veien inn på scenen mens Vollestad sang var selvfølgelig helt utenfor kjøreplanen og skal ikke lastes to dyktige og rutinerte inspisienter. 

Å springe etter ham ble ingen god løsning. Når det er sagt så er det heldigvis alltid mer å lære, og vi kommer gjerne til Sandefjord for å lære mer!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.