Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Syklisters vilkår

– Det er ikke tilrettelagt for syklister, skriver innsenderen om fortauet øverst i Vollsveien.

Foto: NILS JOHAN DAHL

I dag hadde jeg en selsom opplevelse i møte med politiet. 

Jeg kom syklende oppover sykkelveien fra Lysakerelva og langs Griniveien. I Vollsveien syklet jeg videre i veibanen slik jeg bruker å gjøre.

Det er et lite stykke fortau her til krysset med Snaret. Jeg sykler aldri der. Det er ikke tilrettelagt for syklister, ganske smalt og flere sideveier med høye fortauskanter som man da må opp og ned av.

Dette var utenom rushtiden og knapt en bil å se på veien, men det kom en stor politibil bak og rullet opp på siden av meg, rullet ned vinduet og sa at det gikk an å sykle på fortauet også. 

Jeg ble heldigvis ikke helt målløs, men sa at det vel er lov å sykle i veibanen. Jeg pekte også på alle fortauskantene oppover veien og sa at det ikke var så greit å sykle der.

Jeg har syklet i mange år, på sykkelveier, i veibanen, kollektivfelt, der hvor det har vært fremkommelig. Politibiler har passert, men aldri stoppet meg. 

Nå lurer jeg på om dagens hendelse er et resultat av dommen mot syklisten på Mosseveien som syklet i kollektivfeltet, hvor anken ble avvist av Høyesterett. 

Har politiet endret policy? Er regelverket endret? Risikerer vi å bli bøtelagt nå når vi sykler i veibanen? Eller hadde politiet for lite å gjøre i dag?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.