Resultat: Mørbanket, men ingen indre lesjoner man kunne påvise på den gamle ørn, som Facebook-venner kaller meg.

Les også: Større Asker sentrum?

Les også: Helsekrav og førerkort

Men store sår som brannsår dukket opp. Ypperlig behandlet av ambulansepersonell, legevakt og korttidsavdeling på Søndre Borgen gir jeg mange blomster.

Hjelpere så, lyttet og hadde tid til pasienten. Uten forkleinelse for de andre «englestedene» må jeg fremheve lege, sykepleiere og annet personell på Søndre Borgen. Smil og service som det står respekt av.

La meg fremheve at der har man forstått betydningen av ernæringen og god tid ved matbordet. Kjøkkenbetjentene fulgte opp den enkelte. Alt ble servert. Ga seg tid til en prat med øyekontakt uten forstyrrelse fra en computer – slik man kan oppleve det for eksempel på et fastlegekontor.

Jeg sier ikke dermed at fastlegene ikke gjør jobben sin. Alt må jo «dokumenteres». Men jeg sier dog med stortingsrepresentant Kjersti Toppe: «Styrk fastlegene».

Uansett er min konklusjon: Helsekjeden i Asker og samarbeidet med Bærum sykehus/annenlinjetjenesten synes jeg virker bra. Asker kan faktisk være stolt av sine helse- og sosialtilbud.

At alt kan sikkert likevel gjøres bedre, tror jeg de ansvarlige er klar over.

Kanskje min slåsskamp med bil og asfalt var «nødvendig» for å oppleve Helse-Norge på sitt beste. Nå drar jeg hjem og forventer at hjemmesykepleien vil sørge for sårbehandlingen.

Men la meg føye til: Mitt møte ble også et møte med en hyggelig politimann som gjorde sin plikt. Avtalen var at han tok med sykkelen til Asker politistasjon. Jeg skulle hente den fredag. Men der var det stengt til mandag.

Jeg ringer Oslo politidistrikt og får til slutt melding at det var Kranservice man måtte henvende seg til. Der fikk jeg melding om at sykkelen står på til Asker politistasjon, men der var det stengt til mandag.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Er det politireformen som har laget slike byråkrativeier?