Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Syklister, bilister, fotgjengere - Budstikkas vinkling og alles ansvar

En person ble fraktet til sykehus etter en ulykke på Fekjan. Skal vi få alle hjem til middag, må vi ta hensyn, skriver Knut Aanonsen.

Foto: Knut Bjerke

Å være trafikant i dag er ikke enkelt og det påligger enhver å vise hensyn og sørge for god samferdsel. For å oppnå dette, er trafikkforståelse viktig. Som regelmessig pendler tur retur Asker–Oslo oppleves det som om mange kun tenker på seg selv og ikke på fellesskapet og andre trafikanter. 

Skal vi klare å få alle hjem til middag hver dag, må vi ta hensyn og hele tiden vurdere hva som er viktigst for fellesskapet – ikke bare meg selv. Jeg vet det er mye og be om i dagens «meg/ meg samfunn» men det er en fin tanke – ikke sant?

Onsdagens ulykke på Fekjan kjenner vi ikke årsaken til foreløpig. Det er derfor underlig at Budstikka lager en sak på en mors bekymring for at travle syklister skal kjøre ned barna hennes - i direkte tilknytning til denne ulykken. 

Etter mitt syn feiles det når alle trafikantgrupper blandes

Jeg forstår morens bekymring veldig godt, det er trafikanter som oppfører seg tullete hver eneste dag. I samme artikkel kommer også en nabo med forslaget om stenge Fekjan ved bom i rushtiden. Dette kan for meg synes som en umulig løsning all den tid dette er eneste sekundærvei mellom Slependen og Holmen. Etter mitt syn vil det være uheldig å lede all lokaltrafikk inn på motorveien i disse tidspunktene.

Jeg er enig i at det er et problem med infrastrukturen i området. Det er bare så få muligheter til raske løsninger i området. Etter mitt syn feiles det når alle trafikantgrupper blandes. Dessverre er dette et problem langs nesten hele pendlerruten mellom Asker og Lysaker. Her er det nødvendig med store grep langs nesten hele ruten. Hvis det ikke skjer, vil vi hele tiden komme opp i konflikter mellom forskjellige trafikanter. Vi har alle et ansvar for å dempe disse konfliktene. 

Budstikka bør også være seg sin rolle bevisst og ikke sette grupper opp mot hverandre slik de stadig gjør. Vi er alle trafikanter og inntil vi får en god strukturell løsning på veinettet blir det vårt felles ansvar og sørge for trygg pendling.

Vis Hensyn. Alle trafikanter har en mor, far, kone, mann. Tenk litt på det når det «stås på retten» der ute.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.