Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sykler til Paris for å samle penger til kreftsaken

ENGASJERT: En tydelig engasjert Bjørn Erik Riis fra Haslum, fortalte om sin planlagte sykkeltur til Paris i sommer. Han både gruer og gleder seg, og ligger i hardtrening. Men det viktige for både han og de andre som skal delta, er å skaffe mest mulig penger til Barnekreftforeningen. foto: Per Døving

For kort tid siden var Bjørn Erik Riis på besøk hos Lions klubben på Haslum. Her fortalte om sitt engasjement i Team Rynkeby.

Bakgrunnen er at for over et år siden mistet han datteren Cecilie i barnekreft. I sykdomsperioden var alle klar over hvilken vei det ville gå, men hennes største ønske var om hennes tilfelle kunne danne grunnlag for å hjelpe andre med forskning på barnekreft. Og derfor har Bjørn Erik, forøvrig også hele familien, naturlig involvert seg i prosjektet Rynkeby.

På Lions-møtet var også LC/Verdande og LC Bærum Vest tilstede. Her holdt Riis et gripende foredrag, godt hjulpet med bilder, en god innføring i hva Team Rynkeby står for. Han fortalte også om sommerens store sykkeltur som ender opp i Paris. En sykkeltur som starter et avtalt sted i Oslo, deretter Kielbåten til Tyskland, og videre til den franske hovedstaden på sykkel.

Hver deltager må betale alle sine utgifter fra egen lomme, som en spesiell Rynkeby-sykkel, teamutstyr, samt reiseutgifter. Alt de greier å skaffe av sponsorinntekter går uavskåret til barnekreftsaken.

Det er 54 Rynkeby-lag fra forskjellige landsdeler som er med på sykkelturen til Paris i sommer. Hele 2.100 syklister, og et støtteapparat på om lag 350 personer reiser avgårde. Men Oslo-laget, hvor også Bærum-gjengen er med, vil være et av de største.

Årets opplegg er den 18. gang turen Norge-Paris blir arrangert. Hvert år har de skaffet store summer til barnekreftsaken. Nærmere 420 millioner til er kommet inn til nå.


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.