Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Syke personer skal ikke settes i arrest

FÅR SVAR OM AT SVAR IKKE FINNES: - Det er ikke mulig å innhente tall på oppdrag til Asker og Bærum legevakt for tre år tilbake, som Sigbjørn Gjelsvik spør etter, skriver innsenderen.

Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) sier til Budstikka 18. desember at han er svært bekymret over «at politiet ikke kan gi svar på hvor mange de kjører til legevakta» (Budstikka 18. desember: «Statsråden har ikke legevakt-tallene»).

Oslo politidistrikt mener det heller er positivt at politiet er opptatt av å sikre at syke personer ikke blir satt i arrest.

Les også: Statsråden har ikke legevaktstallene

Det er helt nødvendig å ha god kvalitet på de vurderingene som blir gjort og at de som trenger det får nødvendig helsetilsyn.

Det er ikke mulig å innhente tall på oppdrag til Asker og Bærum legevakt for tre år tilbake, som Gjelsvik spør etter, men vi har gått gjennom oppdrag til Asker og Bærum legevakt i september og oktober 2017.

I disse oppdragene er det ingen av personene som er transportert til legevakten på bakgrunn av rus alene, det er i kombinasjon med sykdom.

Vi viser også til vårt svar i Budstikka 5. desember fra drifts-enhetsleder Stein Olav Bredli:

«Oslo politidistrikt og enhet vest har tett og god dialog med legevakten opp mot alle områder som berører samhandlingen oss imellom. Det er ikke gjort endringer i politiets praksis for hvordan vi håndterer rus- og alkoholpåvirkede personer, etter politireformen. I den grad personer blir overlatt til legevakten skyldes det helsemessige årsaker, etter en vurdering av vaktleder i arresten, eller patruljen. Rusede og utagerende personer blir alltid sittende i politiarrest, hvor vedkommende blir fulgt opp med nødvendig legetilsyn.»

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.