Nei til økte billettpriser og nei til baneleie ved kursaktivitet i svømmehallene

KRITISK: – Om Røyken har dårligere løsninger og dårligere ordninger enn Asker, bør rådmannen jobbe for at Røyken skal opp på Askers standard, skriver Ole J. Johansen i Asker Frp.

KRITISK: – Om Røyken har dårligere løsninger og dårligere ordninger enn Asker, bør rådmannen jobbe for at Røyken skal opp på Askers standard, skriver Ole J. Johansen i Asker Frp. Foto:

Av

Prisøkning. I sitt forslag til handlingsprogram for Asker 2019- 2022 legger rådmannen opp til økte inntekter fra brukerbetalinger på 1 million kroner i 2019.

DEL

0,5 millioner kroner tas gjennom økte billettpriser i Holmen og Risenga svømmehaller.

Rådmannen argumenterer med at prisene vil samsvare med prisjusteringer i Røykenbadet (!).

Frp i Asker kan ikke se at dette er noe argument, og vil gå imot de foreslåtte økningene.

Vi ønsker ikke at folk i Asker skal flås for å benytte svømmehallene.

Videre foreslår rådmannen å hente inn ytterligere 0,5 millioner kroner ved å innføre leie per bane ved kursaktivitet i idrettsbasseng og varmtvannsbasseng.

Også dette går Frp imot. Vi har gitt tydelig beskjed om dette med de endringene vi allerede har foreslått til rådmannens forslag.

Vi stusser veldig over at rådmannen på denne måten legger opp til å endre prinsippene for brukerbetaling i svømmehallene, uten at det har vært diskutert med Asker svømmeklubb og Asker Triatlonklubb som brukere av bassengene.

Her stusser vi også ved rådmannens begrunnelse: «Dette er en praksis Røykenbadet har for eksterne kursholdere».

Om Røyken har dårligere løsninger og dårligere ordninger enn Asker, bør rådmannen jobbe for at Røyken skal opp på Askers standard – ikke at Asker skal senke den eller at det skal bli dyrere for våre brukere slik at aktiviteten blir skadelidende.

Jeg kan forsikre om at Askers Frp vil jobbe for at de negative konsekvensene av kommunesammenslåingen skal bli så små som mulig, og at gode ordninger vi har i «gamle Asker» bør sette standarden.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Heller ikke Asker Idrettsråd har vært involvert i de prinsippendringene rådmannen legger opp til, til tross for at det bør være en selvfølge at alle forhold som berører harmonisering av priser, gebyrer og standarder mellom Asker, Røyken og Hurum når det gjelder idretten bør involvere idretten selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags