Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Svømmehall og røde tall, har Høyre gått i ball?

– Budsjettsprekken er i hundremillionersklassen, og det er Høyre som styrer Bærum og sitter på ansvaret for denne pengebruken, skriver innsenderen om den nye svømmehallen på Rud.

– Budsjettsprekken er i hundremillionersklassen, og det er Høyre som styrer Bærum og sitter på ansvaret for denne pengebruken, skriver innsenderen om den nye svømmehallen på Rud.

Foto: EVA GROVEN

Den flunkende nye svømmehallen på Rud er et flott skue. 

Det skulle bare mangle, når prislappen har blitt som den har blitt – en halv milliard kroner.

Budsjettsprekken alene er i hundremillionersklassen, og det er Høyre som styrer Bærum og sitter på ansvaret for denne pengebruken. 

I valgår lover de å lette skatter og avgifter, samtidig som de øker de offentlige budsjettene. Det er ikke rart det er vanskelig å få til skattekutt, når det nærmest skrytes av hvor mye penger kommunen har brukt på dette prosjektet. 

Denne halve milliarden illustrerer at pengene sitter like løst i Høyre som hos den politiske venstresiden.

Skattesystemet spør ikke om folk trenger pengene før beløpene blir krevd inn. Det sitter bare en eller annen et sted i systemet og mumler noe fjas om sterke skuldre og tung bør, før regningen sendes ut. 

Knut-Eirik Baade (34) er styremedlem i Liberalistene Bærum og står på partiets stortingsliste for Akershus.

Knut-Eirik Baade (34) er styremedlem i Liberalistene Bærum og står på partiets stortingsliste for Akershus.

FOTO: PRIVAT

Spesielt meningsløst er det at unge i etableringsfasen skal bidra til å sponse slik kommunal luksus – som om ikke det er viktigere for dem å skaffe seg hus og hjem, betale ned studielånet, forsørge en nyoppstartet familie eller spare til pensjon. 

Atter andre hadde hatt behov for en ferie, som kunne vært dekket av deres andel av utgiftene her.

De fleste av oss er enige om at har du mye gjeld eller må dekke grunnleggende behov i livet, så prioriterer du det før du øser ut tusenlappene dine til et svømmebasseng.

Skattesystemet fungerer ikke slik. Der kreves det at du bidrar – uansett om du har mye bedre alternativer å bruke pengene dine på. 

Det er en svakhet ved skattesystemet det er svært vanskelig å ro seg unna. Vi trenger derfor flere folkevalgte som tør å si nei til offentlig pengebruk og la folk i større grad få kontroll over egen inntekt. 

Uten dette kommer vi til å få milliardprosjekter gang på gang, så snart noen foreslår et eller annet som ser pent ut på papiret og kan være fint på CV-en til en eller annen politiker høyt oppe i systemet.

Svømmehallen burde vært finansiert via det private markedet. Da vil prisen stå i forhold til etterspørselen og det økonomiske potensialet som ligger i å ha en slik hall. 

God høyrepolitikk, skulle en tro, men det var kanskje i skumleste laget å overlate det til markedskreftene? 

Da kunne også de som har annet å bruke sin inntekt på prioritert annerledes, i stedet for å bli tvunget med på dette sosialistiske «spleiselaget».

Det er en fallitterklæring av Høyre som borgerlig parti å tvinge folk til å betale for dette. 

Jeg håper bæringer flest skjønner at å bruke hundrevis av millioner på denne type prosjekter er akkurat det som ligger bak det faktum at vi har trinnskatt i Norge i dag. 

Høyre er ikke et parti som er i stand til å senke skatte- og avgiftstrykket i dette landet, blå logo til tross.

Som eneste parti har Liberalistene gått inn for å avskaffe inntektsskatten. Da kan alle skattebetalerne velge hva de prioriterer selv, fremfor at politikerne bestemmer hva pengene våre skal gå til. 

Vi i Liberalistene er slett ikke imot svømmehaller, men syns folk skal få slippe å betale for tjenester de ikke vil ha.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.