Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Svikt i helsetilbud i Bærum

– Det er ikke første gang jeg er misfornøyd, særlig med Bærum legevakt. Bemanningen på legevakten må styrkes, og de må være mer lydhøre overfor pasienter og pårørende, skriver innsenderen.

– Det er ikke første gang jeg er misfornøyd, særlig med Bærum legevakt. Bemanningen på legevakten må styrkes, og de må være mer lydhøre overfor pasienter og pårørende, skriver innsenderen.

Foto: KNUT BJERKE

Åpent brev til ordfører Lisbeth Hammer Krog om helse- og omsorgstjenesten i Bærum: 

Da dette innlegget ikke må oppfattes som en anklage mot den enkelte helsearbeider, retter jeg det til deg som øverste politiske ansvarlige i vår kommune.

Jeg har nylig opplevd grov svikt i det tilbudet som gis oss innbyggere. Det er ikke første gang jeg er misfornøyd, særlig med Bærum legevakt.

Natt til lørdag 30. april hadde min kone et stygt fall på badet hjemme. Jeg fant henne i en bloddam på gulvet og ringte straks 113. Ambulansen kom svært raskt og tok henne til legevakten. 

Dette skjedde ved ettiden. Min overraskelse var derfor stor da legevakten allerede kl. 03.00 den natten ringte meg for å si at hun var ferdig behandlet og kunne hentes. Jeg protesterte og sa at fallet var meget stygt, og de burde ha henne et døgn eller to til observasjon. Det avviste legen, og jeg hentet henne.

Ut på formiddagen tok vi en ny tur til legevakten, da jeg mistenkte brudd i hennes venstre håndledd. Som vanlig på legevakten ble vi sittende lenge og vente. Da tok jeg min kone med til Volvat Medisinske Senter på Majorstua. Vi er heldigvis begge medlemmer der. 

Der fikk hun straks komme inn til lege. Han ordinerte røntgen, som ganske riktig viste brudd i håndleddet. Dette ble profesjonelt gipset og kontrollert med nye røntgenbilder.

Legevakten følte seg beklemt da jeg tok ny kontakt. De sendte en lege hjem til oss om kvelden. Han hadde da allerede ordnet plass for min kone på KAD (Kommunale akutte plasser) på Mariehaven. Og der fortsatte problemene. Min kone har en lidelse som medfører stor fare for fall. Dette skulle KAD følge opp med alarmer.

Men, for det første hadde de ikke tilgjengelige armbåndsalarmer, og den romdetektoren de satte opp for å varsle hvis min kone beveget seg ut av senga, viste seg å være defekt.

Oppsummert: Bemanningen på legevakten må styrkes, og de må være mer lydhøre overfor pasienter og pårørende. Videre er det skandaløst at institusjoner i Bærum sliter med manglende og delvis defekt utstyr.

Som sagt, den enkelte helsearbeider gjør sitt beste innenfor trange rammer. Derfor må du som ordfører ta på alvor det ansvaret dere har overfor innbyggerne i vår kommune.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.