Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Sviket mot Hvalstad

– Jeg tror mange har vanskelig for å se dette som noe annet enn et svik, skriver innsenderen om at Hvalstad skole likevel ikke får flerbrukshall. Her fra formannskapets befaring. Skaugumsåsen i bakgrunnen.

– Jeg tror mange har vanskelig for å se dette som noe annet enn et svik, skriver innsenderen om at Hvalstad skole likevel ikke får flerbrukshall. Her fra formannskapets befaring. Skaugumsåsen i bakgrunnen.

Foto: TRINE JØDAL

Det har falt enkelte av mine politiske medrepresentanter tungt for brystet at jeg kalte den politiske snuoperasjonen rundt flerbrukshall på Hvalstad for et svik mot barn og unge i området. 

Det lever jeg godt med. De som henger seg opp i ordbruken, burde heller spørre seg hvorfor de mener det er en god idé å splitte det gode nærmiljøet på Hvalstad.

Det politiske flertallet ser ikke at idrettshall og idrettsflater ikke kan løsrives fra utvidelsen av selve skolen. Flertallet vil presse Askers største barneskole inn i et lite lokalmiljø, men nekter å ta konsekvensen.

Det virker meningsløst at man ikke vil legge til rette for å inkludere alle barn og unge i området. Det mangler ikke på store ord om lokalt engasjement, betydningen av anlegg i nærmiljøet og skole med tilhørende idrettshall og aktivitetsområder. Men dette er bare ord.

Det fremstår som utrolig at man har lagt opp til en massiv boligutbygging i området uten å ha fokus på hvordan man kan ivareta oppvekstmiljøet. 

Det virker som om flertallet ser på en utvidelse av Hvalstad til Askers største barneskole som en ren kapasitetsmaskin for å ta unna elevmassen. 

Man burde sett på skolen med stor flerbrukshall som en felles sosial arena for barna og foreldrene deres. Det snakkes ofte varmt om betydningen av felles sosiale arenaer i nærområdet. Dette ivaretas naturligvis ikke om et stort antall barn må reise til Nesbru, slik det nå blir med en delt løsning.

Det er trist at administrasjonen i Asker kommune aktivt motarbeider politiske vedtak og behovene som er meldt inn fra både foreldre og idrettslag. Det er nå grunn til å stille en del spørsmål rundt administrasjonens rolle, rundt forholdet mellom administrasjon og politikk, og rundt måten vi organiserer store prosjekter på i Asker kommune.

Jeg stusser over kostnadsbildet som ble presentert. En ny arkitekt og en ingeniør som prosjektleder kan finne andre løsninger enn å plassere både 540 kvadratmeter hall og 1.200 kvadratmeter hall på verst tenkelige sted – med spunting, pæling og beskyttelse mot vann og ekstra vei og transportinngang. 

Ved integrerte løsninger og å la klasserommene tilpasse seg plassering av det største elementet faller brikkene på plass. Kostnader reduseres og natur spares. 

Ole Jacob Johansen er kommunestyrerepresentant for gruppeleder for Asker Frp.

Ole Jacob Johansen er kommunestyrerepresentant for gruppeleder for Asker Frp.

Foto: EVA GROVEN

Blant annet kan brannbilvei over bekken i vest med sykkelparkering langt fra klasserommene tas ut. En integrert hall med skolen hvor man hadde fått mange synergieffekter ville helt klart ha vært vesentlig rimeligere enn det som kommunen ved prosjekt og utbygging har satset på.

Noen kostnader kan overføres til kulturskolen og noen til drift av skolebygg (ventilasjon). Etter alt vi har lært i pandemien er også garderobeløsningen foreldet. 

Det er mange muligheter for å komme ned i investeringskostnader. I stedet har administrasjonen jobbet for å gjøre det dyrest mulig. 

En flerbrukshall er uansett ikke først og fremst en kostnad, men en investering for fremtiden. Den muligheten lot det politiske flertallet gå fra seg. Skuffelsen er stor, og jeg tror mange har vanskelig for å se dette som noe annet enn et svik.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.