Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Svar til Hammer Krog og Espelien

Takk for at dere tok dere tid til å fortelle våre innbyggere om de flotte sykehjemmene som bygges og planlegges i Bærum. Det er godt å vite for både gammel og ung.

Det føles riktig å kommentere det dere har skrevet.

Jeg oppfatter dere slik, at dere synes det er trist at noen tror man må dele rom, om man får sykehjemsplass. Det tror jeg ikke. Jeg vet at en fast sykehjemsplass betyr enerom eller ektefellerom.

Avlastningsplass.

I mitt innlegg Å bli gammel i Bærum 26.april nevner jeg forholdene rundt et avlastningsopphold for en venn, som jeg opplevde som nedverdigende. Han bodde på et lite rom sammen med en annen. Det gjorde også min far som hadde flere avlastningsopphold på forskjellige sykehjem i Bærum.

Alle pårørende som har et kronisk sykt eller handikappet familiemedlem burde kunne overlate ansvaret til andre i perioder, uten å gå derfra med en vond følelse.

Det har enkelte ganger vært slik, at jeg har hatt lyst til å pakke sakene deres og ta de med hjem. Hvilket selvfølgelig hverken er mulig eller riktig å gjøre.

Lisbeth Hammer Krog og Torbjørn Espelien: Bærum kommune fortsetter satsingen på vår eldreomsorg

Jeg oppfatter også dere slik at dere mener jeg synes standarden på sykehjem og omsorgsboliger er dårlig. Jeg uttrykte mer en bekymring for hvilken standard jeg selv vil møte i fremtiden i betraktning av det jeg har sett og erfart.

Når det gjelder Berger, som er eneste omsorgsbolig jeg har erfaring med, så synes jeg faktisk tvert om. Jeg skriver jo også, at jeg ikke kan forstå, at det må rives.

Min mor har en lys og funksjonell leilighet, og gode hjelpere rundt seg.

Derimot kan jeg ikke se at de 17 omsorgsboligene blir erstattet i de nye planene.

Jeg forstår heller ikke at de må ut nå. Ingen byggearbeider er startet. Lindelia er ventet ferdig i løpet av 2020.

Jeg synes omsorgsbolig er et flott tilbud i stedet for å bo alene med hjemmesykepleie.

Jeg tror det er lettere å bli ensom og deprimert av å bo alene i hjemmet.

Jeg ønsker at det blir satset mer på bygging av omsorgsboliger i fremtiden.

Les mer på budstikka.no/debatt

Sykehjemsplass har jeg lite erfaring med, men hvis dere holder det dere lover, og jeg får plass når jeg trenger det, så ser det lovende ut om noen år.

Det er flott at dere satser på eldreomsorg.

Jeg ønsker dere lykke til videre med jobben for å ta vare på Bærum Kommunes innbyggere. Jeg prøver å ta vare på min mor så godt jeg kan. Å fortelle dere om mine erfaringer er en del av min måte å ta vare på henne.

Jeg kunne også fortalt om en god avslutning på livet for min far. Han fikk leve sine siste dager på Stabekk Hospice. Men det er en annen historie.


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.