Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Svar på åpent brev om blokker i Askerparken

– Jeg vil støtte Skiklubbens beslutning om å bli på Føyka. Det betyr at det vil bli mye grønt, aktivitet og idrett midt i Asker sentrum fortsatt, skriver Askers ordfører Lene Conradi.

– Jeg vil støtte Skiklubbens beslutning om å bli på Føyka. Det betyr at det vil bli mye grønt, aktivitet og idrett midt i Asker sentrum fortsatt, skriver Askers ordfører Lene Conradi.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg viser til innlegg fra Askerparkens venner ved Stein Tyrdal

Tyrdal refererer til FNs bærekraftsmål og kommunedirektørens forslag til ny kommuneplan. 

Dette er grunnleggende referanser for kommunens planlegging, men det er ikke slik at disse hensyn skal løses på Føyka alene. Her må vi se hele det sentrale Asker i en sammenheng. 

Jeg mener det er fremtidsrettet og bærekraftig at omtrent halvparten av kommunens eiendommer settes av til park, grønt og idrettsformål, og samtidig vil jeg støtte Skiklubbens beslutning om å bli på Føyka. 

Det betyr at det vil bli mye grønt, aktivitet og idrett midt i Asker sentrum fortsatt. 

Jeg har aldri tatt til orde for at vi skal bygge høye blokker på de kommunale arealene som skal sentrumsutvikles, jeg ønsker å legge til rette for en miks av ulike bygningstyper som skaper gode bomiljøer og tilpasses naboskapet på en god måte. 

Kommunedirektøren har anbefalt at vi legger kommuneplanen ut til offentlig ettersyn med to alternativer for området. Dette gir det nødvendige handlingsrom for videre mulighetsstudier på Føyka, i den hensikt å finne en løsning til beste for Asker sentrum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.