Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Svak satsing på kulturskolen i Asker

Merete Markussen fra Kalkmølla kulturstasjon.

FOTO: KARL BRAANAAS

Asker kulturskole har sterkt behov for nye og forbedrede lokaler til undervisning, administrasjon og konserter. Det er en uklok beslutning av rådmannen å utsette utbyggingen av Østre Asker gård. 

1. januar 2020 blir Asker til nye Asker med mange nye elever i kulturskolen. Innbyggerne i Asker vil etterspørre en god kulturskole fremover. Kommunen har ansvar for å legge til rette for god undervisning for kulturskolens elever og deres dyktige lærere de kommende årene. Å utsette den planlagte utbyggingen som det er arbeidet med i årevis er et dårlig valg, særlig når det i samme periode satses så store summer på idretten.

Jeg var heldig å vokse opp i Asker på 70 og 80- tallet i korpsenes storhetstid. Som fløytespiller i Bondi skolekorps og deretter i Asker Musikkorps, ble musikken min yrkesvei. I dag er jeg fløytelærer i Bærum kommunale kulturskole og er heldig å undervise i topp moderne lydisolerte rom i Kunnskapssenteret i Sandvika. Bærum kommune klarte å prioritere slik at kulturskolen i dag er sentralt beliggende i Sandvika og gir barn og unge i Bærum gode rammer for vår undervisning.

Som kunstnerisk leder av Kalkmølla Kulturstasjon gjennom 14 år vet jeg etter hvert noe om verdien av å skape gode musikkopplevelser i et gammelt særpreget bygg med god akustikk. Østre Asker gård har slike kvaliteter og er av stor verdi for Asker kommune og bør tas vare på og videreutvikles til det kultursenter det er ment å være.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.