Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Suksess for Asker Symfoniorkester

Artikkelforfatteren skryter av Asker Symfoniorkesters konsert i Østenstad kirke. Dette bildet er fra en tidligere konsert.

FOTO: KARL BRAANAAS

Forleden var vi vitner til en transformasjon! Asker Symfoniorkester, som vi gjennom årene har hatt glede av å lytte til ved forskjellige anledninger, viste på konserten på Østenstad kirke sist fredag takter man sjelden setter i forbindelse med et amatørorkester. Kveldens program var genialt satt opp med et spenn fra den meget krevende klaverkonsert nr. 1 av Chopin via von Weber, Bizet, Dvorák til den melodiøse og jazzifiserte «Sleigh Ride» av Leroy Anderson.

Spesielt må jeg få fremheve kveldens hovedverk, klaverkonserten, som en virkelig innertier. Solisten, den 16 år gamle Nikita Khnykin, viste en slik sprudlende spilleglede og teknisk perfeksjon at man satt måpende tilbake, forbløffet over at slike toner kan trylles frem av et slikt ungt menneske! Samspillet med orkesteret var, ut fra mine utrente ører, perfekt, og det hele «satt» som det skulle. Spesielt må fremheves det myke legato-spillet av strykerne i andre sats. Dette var av en slik klasse at man følte seg hensatt til helt andre konsertsaler.

Etter pausen fikk vi presentert Ouverture til Freischutz av Carl Maria von Weber, den sprudlende L’Aresienne suite nr. 1 av Georges Bizet og Slavisk dans nr. 8 av Antonin Dvorák, foruten den strålende avslutningen med Leroy Anderson. Alt fremført med forbausende godt samspill og spilleglede.

Det gode samspillet kom virkelig frem under avslutningsnummeret – «Sleigh Ride.» Dette kvikke musikkstykket speiler selve den amerikanske julemusikken. Med synkoper og hurtige skifter mellom instrumentgruppene forlanger det stor konsentrasjon av musikerne – noe de taklet med bravur!

Det hele ble ledet – og dyktig presentert – av dirigent Jon Terje Svendsen. Det er imponerende hva han har klart å få til med dette orkesteret. Og musikerne har så menn skjerpet sin innsats. Dog hører man jo at det er et forbedringspotensial innen visse instrumentgrupper, men jeg tar for gitt at dette blir forsøkt rettet på.

Det var en store glede å høre denne flotte konserten i Østenstad Kirke. Til hele orkesteret og dets ledere vil jeg si: Keep up the good work!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.