Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Støtt ditt lokale skolekorps — også utenom 17. mai!

Haslum skoles jentekorps er kjent for å skape god stemning i 17. mai-toget til Haslum skole. Her fra 2016.

Haslum skoles jentekorps er kjent for å skape god stemning i 17. mai-toget til Haslum skole. Her fra 2016.

FOTO: EVA GROVEN

Mye av inntektene til skolekorpsene blir borte i 2020 mens utgiftene nesten er som normalt. Inntektene er loppemarked, 17. mai arrangement og korpstevner. Alt blir borte på forsommeren. Vi må alle som er glade i vårt nærmeste skolekorps bidra slik at de overlever 2020.

Det er vel ingen som kan tenke seg 17. mai uten skolekorpsene som spiller. Det vil fortsatt være skoletog i 2021, men hvem skal spille hvis korpset blir lagt ned. Skolekorpsene er også veldig viktig for Norges musikkmiljø. Så vidt jeg vet spilte Ole Edvard Antonsen og Trine Thing Helseth, for å nevne to meget dyktige musikere, i skolekorps. De er bare to representanter for mange som har gjort det bra innenfor musikklivet mye takket være skolekorpset.

Det er ikke alle som er blitt sterkt økonomisk berørt av koronakrisen og som kan bidra til at korpsene kan fortsette, og de fleste kan kanskje bidra med litt. Mange med litt betyr mye for korpsene.

Jeg så på nettsiden til «mitt» korps, men kunne ikke se at det sto oppført hverken bankgirokonto eller Vipps hvor vi kunne sende pengestøtte.

Jeg oppfordrer derfor alle skolekorps til å synliggjøre hvordan vi skal kunne støtte våre skolekorps økonomisk. Det bør også synliggjøres i alle lokalaviser. Greit at staten bidrar i disse tider, men i norsk dugnadsånd bør vi alle bidra til å støtte vårt korps slik at vi kan glede oss til 17. mai 2021.

Ha en god 17. mai – selv om den ikke blir som normalt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.