Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Støtt de som tjener Norge

I Budstikka på lørdag skriver fylkesråd Johan Edvard Grimstad et innlegg om hvordan Viken fylkeskommune har forvaltet sin ordning med tilskudd til bedriftsintern opplæring. Dette var et svar på mitt innlegg hvor jeg problematiserte at offentlige ordninger er vanskelige å navigere i for næringslivet.

Virksomheter med permitterte ansatte står snart overfor et vanskelig valg. Permitteringsperioden går utover sommeren og da må virksomhetene velge mellom å ta tilbake ansatte eller å nedbemanne. Virkes medlemsundersøkelse viser at så mye som en av fem permitteringer kan bli oppsigelser i handels- og tjenestenæringen. Denne arbeidsledigheten kan bite seg fast.

I den perioden vi er inne i nå, er det mange virksomheter som ønsker å satse på kompetanseheving for å holde folk i aktivitet, mens kundene sakte, men sikkert kommer tilbake. Dette aktualiserer to tiltak: forlengelse av permitteringsperioden med mulighet for arbeidsgiverinitiert kompetanseheving, og tilskudd til bedriftsintern opplæring. Det første kan Stortinget fortsatt levere på. Det andre styrer Viken fylkeskommune over.

Kriserammede virksomheter tar en dag av gangen. Når staten og fylkeskommunene utformer sine ordninger, må de ta hensyn til at det er krevende for ledere å skaffe oversikt over enda et sett offentlige frister og regler. Grimstad har rett i at mange av grepene Viken har tatt er i tråd med våre ønsker, men også i Viken er det fortsatt virksomheter som faller utenfor. Det finnes bare en riktig innretning for landets fylker i en slik situasjon, og det er å lage ubyråkratiske og brukervennlige ordninger med åpen søknadsfrist og kort saksbehandlingstid.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.