Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Større kommune vil gi økt nærhet til innbyggerne

Heidi Sorknes, 5.-kandidat for Asker Høyre

Foto: Tom Bratlie

Det er nå velkjent at Hurum, Røyken og Asker blir én kommune fra nyttår. Jeg har som lokalpolitiker i Hurum vært med på prosessen med å legge grunnlaget og premissene for den nye kommunen, gjennom å representere Hurum i Fellesnemnda. En meget god intensjonsavtale for sammenslåingen har vært førende for det arbeidet vi har gjort.

Intensjonsavtalen, som er vedtatt av alle de tre kommunestyrene, er tydelig på at Asker kommune skal opprette innbyggertorg i lokale tettsteder og at disse også skal være felles møteplasser for innbyggerne.

Ambisjonene fra intensjonsavtalen sier også at den nye kommunen skal satse på digitalisering med vekt på forenkling, fornying og effektivisering. Ved å ta i bruk ny teknologi vil innbyggere og næringsliv kunne oppleve en døgnåpen kommune med digitale selvbetjeningsløsninger på mange flere områder enn de gamle kommunene tilbyr i dag.

Asker Høyre har som mål at kommunen skal bli mye smartere i møte med sine innbyggere. Kommunen vet at et barn er blitt født, når det sannsynligvis har behov for barnehageplass eller skal begynne på skolen. Familiene bør derfor i fremtiden automatisk få tilbud om dette, uten at foreldrene skal måtte søke. 

For å få til dette finansieres et formidabelt digitalt løft i nye Asker, et løft som de tre kommunene hver for seg ville hatt problemer med å gjennomføre.

Flere tettsteder i nye Asker vil få etablert et innbyggertorg, i tillegg til videreføring av dagens allerede etablerte innbyggertorg. Det betyr at nye Askers innbyggere vil få bedre og enklere tilgang til kommunen enn tidligere.

I noen utvalgte steder skal det også etableres et lokalsamfunnsutvalg. Disse utvalgene skal bestå av et utvalg av lokale innbyggere som kan få tildelt oppgaver fra kommunestyret. Utvalgene kan også bl.a. benyttes som høringsinstanser i saker som berører lokalsamfunnet.

Dette er nybrottsarbeid og et spennende utgangspunkt for å utvikle et bedre lokaldemokrati og økt nærhet mellom kommune, politikere og innbyggere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.