Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Store muligheter på Avtjerna

AVTJERNA: – Bærum kommune og regjeringen har oppdaget de store mulighetene som ligger der, skriver innsenderen.

Jeg viser til innlegget fra Arne Bjonviken i Budstikka nylig.

På bakgrunn av navnløse kilder «nær» regjeringen mener han at jeg, og øvrige grunneiere, tar feil om regjeringens syn på Avtjerna-utbygging.

Les også: Avtjerna, Fossum og boligbygging i Bærum

Videre stempler han området «uegnet» for boligbygging, i samme åndedrag som han vedgår at han faktisk aldri har besøkt Avtjerna.

Jeg mener det mest ryddige er å la regjeringen selv få si hva de tenker om mulighetene i området.

Senest for en snau måned siden sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen følgende om Avtjerna:

«Regjeringen åpner for at lokale myndigheter og kollektivselskap sammen med staten ser på muligheten for å bruke servicetunnelen til en fremtidig Ringeriksbane som trasé for høyteknologiske bussløsninger.»

Og videre:

«Ved bruk av servicetunnelen får man et mulig transportsystem hvor all ferdsel er nøye kontrollert, og som derfor kan fungere spesielt godt som arena for ny teknologi. Jeg vil derfor utfordre Bærum kommune og Akershus fylkeskommune, gjerne sammen med relevant kollektivselskap, til å utrede muligheten for en slik løsning mellom Sandvika og Avtjerna.»

Det Solvik-Olsen på vegne av regjeringen åpner for, er helt i tråd med de planer man har for å skape fremtidens botilbud på Avtjerna. Kollektive nullutslippsløsninger, ved hjelp av teknologi som allerede er tilgjengelig.

I sitt Avtjerna-innlegg i Budstikka skriver Arne Bjonviken « … det ser nærmest ut som en brakkmark og et myrområde…».

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg vil derfor benytte anledningen til å oppfordre ham til en tur inn i selve området, slik at han får se hvorfor Bærum kommune og regjeringen har oppdaget de store mulighetene som ligger der.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.