Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Støre fratar barn og unge fritidskort

– Asker er en av kommunene som har hatt fritidskort. Nå fjerner den rødgrønne regjeringen det, skriver Ida Lindtveit Røse, som er gruppeleder for Viken KrF.

– Asker er en av kommunene som har hatt fritidskort. Nå fjerner den rødgrønne regjeringen det, skriver Ida Lindtveit Røse, som er gruppeleder for Viken KrF.

Foto: ASTRID-THERESE THEISEN

En av de beste nyhetene da statsbudsjettet ble lagt frem i oktober, var en begynnende nasjonal utrulling av fritidskortet.

Dette er en ordning der alle barn i alderen 6–18 år får støtte på 2.000 kroner til å delta på fritidsaktiviteter.

Asker er en av kommunene som har hatt fritidskort. Nå fjerner den rødgrønne regjeringen det.

I valgkampen var jeg i debatt med Aps Trond Giske som da sa at Arbeiderpartiet støttet fritidskortordningen, og uansett ville de bruke minst like mye på idrett og fritidsaktiviteter.

Det var for godt til å være sant. Resultatet ser vi i dag. Fritidskortet fjernes, og regjeringen bruker ikke på langt nær den samme summen på idrett og fritidsaktiviteter.

Fritidsaktiviteter er en avgjørende viktig inkluderings- og mestringsarena, men alle får ikke delta. Ofte har det en sammenheng med økonomi.

Nettopp derfor lanserte KrF fritidskortet. For å sikre alle barn mulighet til å delta i fritidsaktiviteter, uavhengig av størrelsen på foreldrenes lommebok.

Når Støre nå fjerner denne ordningen vil det være mange barn og ungdom som forsvinner stille ut av de viktige og avgjørende fellesskapene fritidsaktiviteter er.

Det var ikke dette idrett og andre frivillige organisasjoner trengte etter lange perioder med nedstengning, der mange allerede har falt fra.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.