Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Stor takk til ansatte ved Vallerhjemmet

– Arbeiderpartiet mener det er viktig med en grundig granskning, slik at vi lærer av det som skjedd, skriver kommunestyrerepresentant Bjørn M. Johnsen.

– Arbeiderpartiet mener det er viktig med en grundig granskning, slik at vi lærer av det som skjedd, skriver kommunestyrerepresentant Bjørn M. Johnsen.

FOTO: KARL BRAANAAS

Det som de siste månedene har skjedd ved Vallerhjemmet, er en stor tragedie for brukerne og deres pårørende, for ansatte og for Bærum kommune.

I siste møte i kommunestyret ble det opplyst at det var startet ettersyn i saken og at Fylkesmannen samtidig var anmodet om tilsyn. Noe jeg tar som en selvfølge at Fylkesmannen vil etterkomme.

Arbeiderpartiet mener det er viktig med en grundig granskning, slik at vi lærer av det som skjedd. Vi må forbedre oss, slik at dette ikke skal skje igjen. Derfor er det viktig å avvente en ekstern granskning før vi konkluderer.

Men en ting kan vi allerede konstatere nå. De ansatte ved Vallerhjemmet har gjort formidabel innsats. Det gjelder sykepleiere, helsefagarbeidere, pleiemedarbeidere og renholdere. 

I media kan vi lese at de har vært redde for å gå på jobb. Ikke for selv å bli smittet, men for å påføre smitte til de eldre brukerne som de pleier til daglig. De var også redde for å kunne bli smittet og dermed påføre smitte til deres kjære hjemme. 

Vi har i løpet av denne pandemien fått øynene opp hvilke yrker som er samfunnskritiske og som vi er helt avhengige av

Og smittet ble svært mange. I skrivende stund er det registrert 34 ansatte med smitte på Vallerhjemmet. Flere enn ved alle kommunale institusjoner til sammen.

De ansatte ved Vallerhjemmet har stått i stormen hver dag, noe vi andre bare kan følge på avstand. Dette er våre hverdagshelter. Takk for den jobben dere gjør.

Hva har vi lært underveis i krisen? 

Vi har i løpet av denne pandemien fått øynene opp hvilke yrker som er samfunnskritiske og som vi er helt avhengige av. Dette er yrker som har lav lønn og ofte lav status. Vi har fått demonstrert hvor viktig alle funksjoner er; hvor viktig det er at renovatørene sørger for fungerende avfallssystemer, selve grunnlaget for godt smittevern, og hvor avgjørende renholdere er for å redusere smittefare. 

Dette er funksjoner som vi i rolige tider ønsker at skal koste oss minimalt. Krisen har til fulle fått demonstrert hvor viktige disse er i samfunnet og fordelen av å ha kontroll på tjenestene i egen regi, slik Arbeiderpartiet ønsker.

Og vi har opplevd hvor viktig skoler og barnehager er for at samfunnet skal gå rundt. At bussene går og at butikkansatte gjør det mulig for oss å handle våre dagligvarer. 

Så får vi håpe at dette ikke er glemt når kaka skal fordeles ved kommende lønnsforhandlinger.

Mange av kommunens ansatte har hjemmekontor. Andre ansatte blir omdisponert fra ikke-kritiske oppgaver til de mer kritiske, etter behov. Her har kommunens ansatte vist at de er svært tilpasningsdyktige. 

Barnehageansatte har jobbet i pleieinstitusjoner, sjåfører har fått nye kritiske kjøreoppdrag, lærere har tatt seg av hjemmeundervisning og SFO-ansatte har fått andre utvidede oppgaver. Renholdere har vasket ned skoler og barnehager, slik at disse var smittefrie da barna kom tilbake. Ikke minst ser vi den stå-på-viljen det er å finne hos ansatte i pleie og omsorg.

Som arbeidsgivere kan vi politikere være stolte av kommunens ansatte.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.