Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Stopp galskapen på Høvik

– Det er ingen skam å snu, og det er valg til høsten, skriver innsenderen i forbindelse med planene for utbygging av Snoveien ved Høvik stasjon.

– Det er ingen skam å snu, og det er valg til høsten, skriver innsenderen i forbindelse med planene for utbygging av Snoveien ved Høvik stasjon.

ILLUSTRASJON: ARCASA

Høvik er et velfungerende villastrøk i Bærum kommune 8 km fra Oslo med vakre omgivelser, lange tradisjoner, velholdte eiendommer med hager og gode kommunikasjoner. 

Et miljø det er attraktivt for barn å vokse opp i og for voksne å bo og å arbeide i. Spesielt i en tid som er preget av uro og forandringer er det verdifullt å ha tilhørighet til et sted gjennom generasjoner og med tradisjoner. 

Kort sagt et miljø det er fullstendig galskap å regulere om til å bli en drabantby.

Men det er enkelte som ikke tenker slik og vil snu opp ned på det andre er glad i.

I Snoveien i nærhet til Høvik jernbanestasjon er det en eiendom hvor eieren ønsker å utvikle denne til et massivt eiendomskompleks med leiligheter med inntil seks etasjer, noe som vil endre lokalmiljøet vesentlig. 

Det er klart at man kan ikke stoppe enhver utvikling. Så lenge man ønsker å bygge ut sin eiendom etter de rammer som gjelder og uten å ødelegge bomiljø, utsikt og sollys for andre må det fortsatt være mulig.

Men utbyggeren nøyer seg ikke med det. Han har satt i gang med omregulering og planlegging av et prosjekt med over 200 leiligheter. I tillegg har han tatt seg den frihet å planlegge omregulering av en rekke private eiendommer med villabebyggelse og hageanlegg. Her skal store eneboliger, ofte med generasjonsboliger, rives og erstattes med store leiegårder.

Utbyggeren har engasjert et større konsulentselskap til å planlegge dette kjempeprosjektet, og han har fått med seg pengesterke investorer, blant andre Trond Mohn fra Bergen. Det er planer om å investere i alt 1,4 milliarder kroner i prosjektet. Mon tro ikke Bergen ville sette pris på at disse pengene ble investert lokalt, men kanskje ikke til å ødelegge et av deres egne lokalsamfunn.

Det er klart at de som bor i på Høvik blir redd for hva dette vil medføre for dem og det miljø de er en integrert del av. Under sterkt press har allerede en del villaeiere solgt sine eiendommer på grunn av de konsekvenser disse prosjekter vil medføre for dem i mange år fremover.

Men det er ingen skam å snu, og det er valg til høsten.

Det er også interessant å konstatere at det rødgrønne byrådet i Oslo har besluttet at de ikke skal fortette i villastrøk, men bevare de grønne områder som er igjen.

Jeg vil til slutt minne om det 9. bud: «Du skal ikke begjære din nestes eiendom.»

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.